LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
U etno selo “Vrhpolje” održano je 17. po redu plivanje za Časni krst. Uprkos kišovitom vremenu, ove godine bilo je prijavljeno 46 učesnika što je rekordan broj.

PLIVANJE ZA ČASNI KRST ODRŽANO U LJUBOVIJI

U etno selo “Vrhpolje” održano je 17. po redu plivanje za Časni krst. Uprkos kišovitom vremenu, ove godine bilo je prijavljeno 46 učesnika što je rekordan broj, među njima bile su i tri dame.

Pobednik ovogodišnjeg plivanja za Časni krst je Miloš Pavlović iz Crnče. Druga je bila jedna od najmlađih učesnica, Marija Polić, a treći do cilja stigao je Vladan Josipović.

Foto: Rivera info

Nagrade za prva tri najbrža učesnika uručio je predsednik Privremenog organa opštine Ljubovija Milan Jovanović. On se obratio prisutnima, zahvalio im se za njihovu hrabrost i volju za učešćem u Bogojavljenskom plivanju za Časni krst. Naglasio je da je za naš narod od izuzetne važnosti negovanje tradicije i očuvanje vere, što pokazuje i trud organizatora, kao i rekordan broj učesnika.

Već tradicionalno Časni krst za koji se pliva u Vrhpolju dar je Radivoja Filipovića Lakija iz Požege.

Foto: Rivera info

Organizatori su Crkvena opština Vrhpolje, etno selo “Vrhpolje” i Rafting klub “Drinska regata”. Podršku organizatorima pružila je i Turistička organizacija opštine Ljubovija, a pokrovitelj je Opština Ljubovija.

Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *