LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.

GOTOVO KLJUČALA VODA IZBIJA IZ ZEMLJE, ZA SADA NIKO NEMA OBJAŠNJENJE

kad su meštani doneli termometar i ubacili u rupu on je pokazao skoro 100 stepeni.

Neverovatan prizor iznenadio je meštane sela Visibaba kod Požege, kada su u šumi nedaleko od svojih kuća primetili kako iz zemlje izbija mlaz ključale vode. Izmerili su njenu temperaturu i kako kažu, pokazalo se da je ključala voda dostigla skoro 100 stepeni.

– Dve komšinice i ja smo šetale i kada smo bile u blizini šume videle smo kako sa jednog mesta kulja para i čule smo neobičan šištav zvuk. Kada smo prišle bliže, videle smo da iz zemlje izbija neobičan kljuk vode, koji iako je napolju bilo minus 10, topi sve okolo u prečniku od 50 metara – kaže za RINU Milena Bulut Mateničarski.

Ona dodaje da niko od meštana ne zna šta se događa, niti o čemu se radi. Mogli su do sad da čuju samo razne priče, ali niko nema potvrđenu informaciju.

– Svašta se priča, da je ovde nekad bila rimska vojska i njihova kupatila… zvali smo i predsednika opštine i ljude od struke da ispitaju ovo i da nam kažu o čemu se rad – kaže Milena.

Foto: RINA

I predsednik MZ Visibaba Milomir Obradović kaže da su svi zatečeni ovom neobičnom pojavom.

– Celo selo je na nogama, svi se krste i ne mogu da veruju svojim očima, a naš komšija mesar doneo je termometar i kad ga je spustio u rupu koja je duboka oko dva metra, izmerio je temperaturu od 98 stepeni, što je neverovatno. Iz zemlje na svaka tri minuta izbija mlaz vrele vode. Zvali smo i neke geologe da ih pitamo o čemu se radi, a oni su nam kazali da je to ekstremno visoka temperatura vode, koja skoro da nigde ne postoji – rekao je Obradović.

Meštani su već u šali počeli da licitiraju šta bi to moglo da bude. Jedni kažu da treba odmah da se gradi bazen, drugi da se podiže banja, a neki kažu da je cena zemlje nedaleko od ovog izvora odmah skočila za 300 evra po aru.

Rivera info/ RINA

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *