LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
U zgradi Opštinske uprave u utorak je potpisan ugovor kojim su već treću godinu zaredom osigurana sva poljoprivredna gazdinstva na teritoriji opštine Ljubovija. Predstavnici kompanije „Dunav osiguranje“, Saša Obrenović, direktor glavne filijale u Šapcu, Milan Savić, direktor filijale u Loznici i Miroslav Jakovljević, predstavnik filijale u Ljuboviji, uručili su predsedniku Opštine Ljubovija Milanu Jovanoviću polisu osiguranja za sva registrovana domaćinstva na teritoriji opštine.

TREĆU GODINU ZAREDOM OSIGURANA SVA POLJOPRIVREDNA GAZDINSTVA U LJUBOVIJI

U zgradi Opštinske uprave u utorak je potpisan ugovor kojim su već treću godinu zaredom osigurana sva poljoprivredna gazdinstva na teritoriji opštine Ljubovija.

Predstavnici kompanije „Dunav osiguranje“, Saša Obrenović, direktor glavne filijale u Šapcu, Milan Savić, direktor filijale u Loznici i Miroslav Jakovljević, predstavnik filijale u Ljuboviji, uručili su predsedniku Opštine Ljubovija Milanu Jovanoviću polisu osiguranja za sva registrovana domaćinstva na teritoriji opštine.

– Radi se o osiguranju svih registrovanih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji opštine Ljubovija, od požara i nekih drugih opasnosti po svakom poljoprivrednom gazdinstvu, kao i dopunskog rizika od poplave, bujice i visoke vode. Na ovaj način opština nastavlja da brine o svojim poljoprivrednim gazdinstvima i u svom budžetu je izdvojila određeni iznos sredstava kako bi obezbedila sva gazdinstva od budućih neizvesnih događaja. Potrebno je istaći da je svako poljoprivredno gazdinstvo ovim ugovorom osigurano na jedinstvenu sumu osiguranja od 650.000 dinara za osnovne rizike, prvenstveno za požar, i dodatnih 50.000 dinara po jednom gazdinstvu za dodatne osigurane rizike, kao što su poplava, bujica i visoka voda – kaže direktor Saša Obrenović.

Foto: Rivera info

Ovom polisom zaštićeni su građevinski objekti u domaćinstvu, kuća sa okućnicom, ekonomski objekti, štale, pušnice, magacini, osigurana je oprema u tim objektima, živa stoka u objektima, kao i zalihe koje su uobičajene za poljoprivredna gazdinstva, seno, slama, poljoprivredni proizvodi, zalihe u ambarima, stočna hrana itd. Polisa ne pokriva poljoprivredne useve, voćnjake i povrtnjake, ali gazdinstva će imati mogućnost da ih osiguraju uz subvencije.

– Smatramo i pokazalo se ispravnim u ovom prethodnom periodu da je ovo veoma korisno za naše poljoprivredne proizvođače, jer je veliki broj ljudi naplatio štetu u prethodne dve godine. Pored ovoga, čekamo da vidimo sa koliko ćemo subvencionisati i osiguranje poljoprivredne proizvodnje. Svi naši poljoprivrednici bi trebali da iskoriste priliku i osiguraju svoju proizvodnju, jer je to jedini način da se zaštite od neželjenih situacija – izjavio je predsednik Jovanović.

Foto: Rivera info

Opština Ljubovija jedna je od prvih opština u Srbiji koja je uvela praksu osiguranja svih poljoprivrednih gazdinstava na svojoj teritoriji.

Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *