LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Na osnovu Preliminarne rang liste projekata za sufinansiranje po Javnom konkursu za zaštitu zemljišta kao prirodnog resusrsa u 2024. godini, Ministarstvo za zaštitu životne sredini, opredelilo je Opštini Osečina sredstva u iznosu od 1.376.769,52 dinara.

SREDSTVIMA MINISTARSTVA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE DO NOVOG KUTKA ZA IGRU DECE OSEČINE

Na osnovu Preliminarne rang liste projekata za sufinansiranje po Javnom konkursu za zaštitu zemljišta kao prirodnog resursa u 2024. godini, Ministarstvo za zaštitu životne sredine, opredelilo je Opštini Osečina sredstva u iznosu od 1.376.769,52 dinara.

Uz učešće opštine od 388.319,00 din planirana je izgradnja Dečijeg igrališta i kutka za odmor „Igralištance“ u naselju Piskavice, na neuređenoj javnoj površini.

Pored demontaže postojećih objekata i uređenja tla zemljišta, planirana je izgradnja drvene nadstrešnice i postavljanje garniture za sedenje. Od mobilijara planiran je tobogan sa kulom i penjalicom, ljuljaška, klackalice, klupe za sedenje, korpe za otpatke, parking za bicikle kao i zasejavanje travnjaka.

Opština Osečina će i u narednom periodu nastaviti uređenje devastiranih javnih površina i postavljanje mobilijara, ali i ovim putem apeluje na građane da edukuju decu i čuvaju do sada izgrađena igrališta i koriste ih u skladu sa namenom.

Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *