LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Jedan od događaja koji će sigurno obeležiti ovu godinu kada je reč o opštini Ljubovija je svakako “Dan sporta”, koji je održan u ponedeljak, 13. maja u okviru “Plazma Sportske igre mladih”. Nakon nešto više od mesec dana kvalifikacionih takmičenja došlo se do same završnice u koju su se plasirale najbolje ekipe i pojedinci. Takmičenja su održana na terenima stare OŠ “Petar Vragolić” i SŠ “Vuk Karadžić” u Ljuboviji.

ODRŽANE PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH: DAN SPORTA – LJUBOVIJA 2024

Jedan od događaja koji će sigurno obeležiti ovu godinu kada je reč o opštini Ljubovija je svakako “Dan sporta”, koji je održan u ponedeljak, 13. maja u okviru “Plazma Sportske igre mladih”. Nakon nešto više od mesec dana kvalifikacionih takmičenja došlo se do same završnice u koju su se plasirale najbolje ekipe i pojedinci. Takmičenja su održana na terenima stare OŠ “Petar Vragolić” i SŠ “Vuk Karadžić” u Ljuboviji.

Foto: Rivera info

Prelep dan, veličanstven dekor, prepune tribine dece i uzbudljiva sportska takmičenja su u potpunosti zaokružili jednu sjajnu sliku i ostaće u najlepšem sećanju mnogobrojnoj deci koja su imali priliku da prisustvuju ovom događaju. Na samom početku prisutnima se obratio predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović, koji je ukazao na značaj jednog ovakvog događaja i poželeo sreću svim učesnicima. Nakon njega, obratio se direktor takmičenja “Plazma Sportskih igara mladih” Filip Komarica, a zatim uručio statuu igara predsedniku Jovanoviću. Samo otvaranje igara bilo je spektakularno. Maskota igara “Viktor”, zajedno sa Ksenijom Pucarević, odbojkašicom i najboljom mladom sportistkinjom opštine Ljubovija za 2023. godinu i Viktorom Spasojevićem, perspektivnim fudbalerom FK “Drina”, uneli su baklju kojom je zapaljen “plamen prijateljstva”, nakon čega su igre otvorene.

Foto: Rivera info

Nagrade najuspešnijim takmičarima uručili su predsednik i načelnik Opštine Ljubovija, Milan Jovanović i Vladimir Petrović, direktor OŠ “Petar Vragolić” Vasilije Đukanović, kapiten FK “Drina” Ratko Ilić i koordinator Sportskih igara mladih za opštinu Ljubovija Vladimir Krstić.

– Sigurni smo da će nakon jednog ovakvog sportskog spektakla još veći broj dece započeti svoju sportsku priču. Prilika za nova sportska nadmetanja, druženje i sticanje novih prijateljstava naši mladi sportisti imaće u Kraljevu 14.06.2024. godine, kada će biti održano regionalno takmičenje u okviru “Plazma sportskih igara mladih”. Plasman na regionalno takmičenje izborile su prvoplasirane ekipe u ekipnim sportovima, kao i po tri najbolje plasirana takmičara u atletici u svakoj kategoriji – izjavio je koordinator igara Vladimir Krstić.

Foto: Rivera info

“Sportski dan” u okviru “Plazma Sportskih igara mladih” podržan je od strane Opštine Ljubovija, ali i brojnih volontera, volonterki, javnih ustanova, medija i pojedinaca.

Rivera info/ Sportski savez opštine Ljubovija

Foto: Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *