LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Juče. 15.05.2024. godine na Međunarodni dan porodice, u Galeriji Narodne biblioteke Osečina, otvorena je izložba „Moja porodica“.

OTVORENA IZLOŽBA „MOJA PORODICA“ U OSEČINI

Juče. 15.05.2024. godine na Međunarodni dan porodice, u Galeriji Narodne biblioteke Osečina, otvorena je izložba „Moja porodica“.

Ova postavka rezultat je lepe saradnje dve ustanove, Predškolske ustanove „Lane“ i Biblioteke, a unutar njih: roditelja, dece srednje mešovite grupe, vaspitača: Marine Krsmanović, Zorica Pavlović, Mire Nikolić i Zaposlenih u Biblioteci.

Foto: Rivera info

Međunarodni dan porodice se obeležava svake godine 15. maja kako bi se podigla svest o važnosti porodice kao osnovne jedinice društva. Ovaj dan se širom sveta obeležava kroz različite aktivnosti  i događaje koji promovišu porodične vrednosti, zajedništvo i podršku unutar porodice.

Uprkos izazovima sa kojima se porodice suočavaju danas, važno je da negujemo porodične vrednosti, podržavamo jedni druge i radimo na jačanju porodičnih veza. Međunarodni dan porodice nam pruža priliku da se zajedno radujemo porodičnom zajedništvu i da istaknemo važnost porodice u našim životima.

Porodične vrednosti su temelj našeg identiteta i oslonac u svim životnim situacijama. Kroz generacije, porodica je bila mesto ljubavi, podrške razumevanja i zajedništva. U njoj smo učili/učimo o važnosti poštovanja solidarnosti, toleranciji i ljubavi prema bližnjima. Porodica je naš siguran kutak, naša baza odakle crpimo snagu i inspiraciju za sve što radimo.

Foto: Rivera info

-Upravo zato je ova Izložba pod nazivom „Moja porodica „ tako posebna. Kroz „umetničke radove“ i fortografije, deca , roditelji, vaspitačice su zajedno stvarali jedinstvenu priču o porodičnim vezama. Svaka slika sa sobom nosi priču i emociju i jedinstvenost svake porodice, istovremeno oslikavajući univerzalnu važnost porodičnih veza. Ova Izložba je prilika da zastanemo, osvrnemo se na svoje korene i vrednosti koje nas oblikuju, te da zajedno proslavimo snagu porodičnog jedinstva i ljubavi-, istakla je Ana Vasiljević, direktorka Narodne biblioteke Osečina.

Foto: Rivera info

Zainteresovana publika izložbu može pogledati do 5. juna 2024. godine.

Izvor: Narodna biblioteka Osečina

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *