LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Predsednik Opštine Osečina Nikola Tomić potpisao je Ugovor sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović o relazicaji projekta "Ozelenjavanja javnih površina u cilju zaštite i očuvanja životne sredine-Volimo zeleno".

NASTAVLJA SE OZELENJAVANJE ULICA OSEČINE

Predsednik Opštine Osečina Nikola Tomić potpisao je Ugovor sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović o relazicaji projekta „Ozelenjavanja javnih površina u cilju zaštite i očuvanja životne sredine-Volimo zeleno“.

Vrednost ugovora je 1.540.667,24 dinara dok je učešće opštine u ovom projektu 308.000,00 dinara.

Foto: Rivera info

Projektom je planiran nov drvored u Ulici Pilota Milenka Pavlovića, na platou Narodne biblioteke Osečina, zatim u Ulici braće Nedić kod objekta srednje škole kao i sadnja zelenila na kružnom toku u Ulici Pere Jovanović Komirićanca.

Ministarka Vujović je istakla da su ovi projekti od velikog značaja, jer su deo paketa mera za unapređenje kvaliteta vazduha.

-Na osnovu ugovora koje smo danas potpisali, nastavićemo sa akcijama sadnje širom Srbije. U protekle tri godine, kroz naše javne konkurse, Srbija je bogatija za 250.000 sadnica. Ove godine smo, kako bismo ubrzali ove važne projekte, opredelili još veća sredstva nego u 2023. godini. Trudićemo se da izađemo u susret svim lokalnim samoupravama koje imaju potrebu da ozelene ili pošume deo svoje teritorije. Ovo je važna mera za bolji kvalitet vazduha, što je naš strateški cilj – izjavila je ministarka Vujović.

Foto: Rivera info

Šumovitost Srbije danas iznosi 39,1 % teritorije zemlje, i kako bi dostigli evropski prosek koji iznosi 41 odsto, Srbija mora nastaviti sa pozitivnim trendom pošumljavanja. Ovo je treća faza ozelenjavanja javnih površina u opštini Osečina, a u narednom periodu planirana je sadnja drvoreda uz obilznicu duž reke Jadar kao i deo Ulice ostružanjski put.

Rivera info

Foto: Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *