LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Ministarstvo zaštite životne sredine i ove godine odobrilo je sredstva opštini Ljubovija u iznosu od 2.905.656,93 dinara za realizaciju projekta „Formiranje i uređenje zelenih površina u okviru parcele javne namene na KP 688 deo KO Ljubovija, duž reke Ljuboviđe, druga faza radova“.

OPŠTINI LJUBOVIJA BLIZU 3 MILIONA DINARA ZA OZELENJAVANJE JAVNIH POVRŠINA

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas ugovore, na osnovu kojih će biti dodeljena sredstva za podršku projektima pošumljavanja i ozelenjavanja u 38 lokalnih samouprava.

Ministarstvo zaštite životne sredine i ove godine odobrilo je sredstva opštini Ljubovija u iznosu od 2.905.656,93 dinara za realizaciju projekta „Formiranje i uređenje zelenih površina u okviru parcele javne namene na KP 688 deo KO Ljubovija, duž reke Ljuboviđe, druga faza radova“. Projektom je predviđena sadnja 71 formirane sadnice poljskog jasena i 44 lipe.

Ugovor je u ime Opštine Ljubovija potpisao Darko Vasić, rukovodilac odeljenja za privredu, urbanizam i inspekcijske poslove.

Foto: Rivera info

Vujović je istakla da su ovi projekti od velikog značaja, jer su deo paketa mera za unapređenje kvaliteta vazduha.

– Na osnovu ugovora koje smo danas potpisali, nastavićemo sa akcijama sadnje širom Srbije. U protekle tri godine, kroz naše javne konkurse, Srbija je bogatija za 250.000 sadnica. Ove godine smo, kako bismo ubrzali ove važne projekte, opredelili još veća sredstva nego u 2023. godini. Trudićemo se da izađemo u susret svim lokalnim samoupravama koje imaju potrebu da ozelene ili pošume deo svoje teritorije. Ovo je važna mera za bolji kvalitet vazduha, što je naš strateški cilj – izjavila je ministarka Vujović.

Foto: Rivera info

Podaci iz Druge nacionalne inventure šuma pokazuju da je 2006. godine šumovitost Srbije bila 29,1 odsto, dok danas iznosi 39,01 odsto teritorije zemlje.

Među 38 opština i gradova koji su dobili sredstva po ovom javnom pozivu su Šabac, Ljubovija i Vladimirci iz Mačvanskog upravnog okruga i Osečina iz Kolubarskog upravnog okruga.

Rivera info

Foto: Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *