LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Danas je na Trgu braće Nedić u Osečini, održan prvi dana Vaskršnjeg bazara u organizaciji OVC „Braća Nedić“ Osečina. Prethodnih dana kreativne ruke učenika, nastavnika i učitelja ove škole pripremale su vaskršnje ukrase i šarena jaja koja će prodavati ova dva dana. Sav prihod koji se skupi od prodaje ići će u humanitarne svrhe.

VASKRŠNJI BAZAR U OSEČINI: KAD SE VREDNE RUKE SLOŽE, SVE SE MOŽE!

Danas je na Trgu braće Nedić u Osečini, održan prvi dan vaskršnjeg bazara u organizaciji OVC „Braća Nedić“ Osečina. Prethodnih dana kreativne ruke učenika, nastavnika i učitelja ove škole pripremale su vaskršnje ukrase i šarena jaja koja će prodavati ova dva dana. Sav prihod koji se skupi od prodaje ići će u humanitarne svrhe.

Foto: Rivera info

– Kad se vredne ruke slože, sve se može! Svi razredi naše škole sa istom idejom bili su nosioci vaskršnjeg bazara. Naši najmlađi učenici su pravili čestitke, ukrase, dok su učenici viših razreda i srednje škole zajedno sa nastavnicima Gordanom Gladović, Nenadom Ikonićem i Milovanom Stevanovićem pleli vence od vrbovih grančica i ukrašavali ih, modelovali magnete, dekorativne vaskršnje proizvode od drveta, korpice i ostalo. Sa ciljem da što radosnije dočekamo najveći hrišćanski praznik Vaskrs, u miru smo se svi zajedno ujedinili i vrednim rukama pokazali svu maštu i kreativnost, a sve u znaku humanosti. Sav novac od prodaje biće iskorišćen za humanitarnu pomoć u okviru naše škole, kao i pomoć svakom drugom licu kome bude potrebna. Zahvaljujemo se svim roditeljima koji su podržali ovaj naš događaj i mogu slobodno da kažem da će on postati i tradicija u nasoj školi i opštini – izjavila je direktorka škole Marija Nikolić.

Foto: Rivera info

Pored toga što je Vaskrs najradosniji hrišćanski praznik i što decu treba učiti veri i tradiciji, jako je važno slaviti ga porodično jer kod najmlađih razvija i osećaj zajedništva, pripadanja ali i predstavlja odličan način da se kod dece podstakne i kreativnost.

Rivera info

Foto: Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *