LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Predstavnik Delegacije EU Martin Klauke sa predsednikom opštine Nikolom Tomićem obišao je Predškolsku ustanovu  „Lane” u kojoj je uz EU podršku od preko 71.000 evra rekonstruisan krov i tako  unapređeni uslovi za boravak oko 200 dece. 

PREDSTAVNIK DELEGACIJE EVROPSKE UNIJE U SRBIJI MARTIN KLAUKE U POSETI OPŠTINI OSEČINA

Šef II sektora operacije Delegacije Evropske unije Martin Klauke posetio je danas opštinu Osečina kako bi obišao projekte koje Evropska unija (EU) podržala u Osečini i kako bi doprinela lokalnom privrednom i društvenom razvoju.

Predstavnik Delegacije EU Martin Klauke sa predsednikom opštine Nikolom Tomićem obišao je Predškolsku ustanovu „Lane” u kojoj je uz EU podršku od preko 71.000 evra rekonstruisan krov i tako  unapređeni uslovi za boravak oko 200 dece. 

Foto: Rivera info

Klauke je u Osečini posetio i porodično preduzeće Čabar Plast koje se bavi modelovanjem proizvoda od plastike, rezervoara, kaca i cevi za kanalizaciju. Ova firma je uz podršku EU nabavila nove mašine za ekstrudiranje koje su unapredile kapacitete i konkurentnost preduzeća na tržištu.

Foto: Rivera info

Šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije Martin Klauke se zahvalio na gostoprimstvu i pozvao lokalno rukovodstvo da i u narednom periodu apliciraju za sredstva EU kapitalnim projektima kojima će unaprediti život građana Osečine.

Predsednik opštine Nikola Tomić se zahvalio predstavniku EU na doniranim sredstvima i istakao značaj svakog projekta čiju realizaciju podržava Evropska unija ali i ministarstva Vlade Republike Srbije.

Direktorka PU „Lane“ Dušica Grujičić u razgovoru sa gospodinom Martinom istakla je značaj ovog projekta i njegov pozitivan uticaj na funkcionisanje ustanove. Naglasila je da sada deca borave u potpuno rekonstruisanom i bezbednom vrtiću kao i da u narednom periodu planiraju proširenje ustanove radi izgradnje fiskulturne sale.

Projekat „Za srećnije detinjstvo“ pored radova na rekonstrukciji krova predškolske ustanove obuhvatio je i izradu Plana razvoja opštine Osečina kao i nabavku IT opreme za PU „Lane“. Ukupna vrednost projekta iznosila je 83.914 evra, od čega je učešće opštine 12.587 evra.

Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *