LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Loznica je dobila sredstva u iznosu od 18.460 evra koja će koristiti, pored angažovanja porodičnog asistenta, za postojeći resurs, odnosno Koordinaciono telo za inkluziju Roma kao lokalnog koordinacionog mehanizma, dok će postojeći Mobilni tim za inkluziju Roma podržati terenske aktivnosti.

ŠVAJCARSKA SA VIŠE OD 230.000 EVRA PODRŽAVA POBOLJŠANJE POLOŽAJA SAKUPLJAČA OTPADA

Među 10 lokalnih samouprava koje su dobile sredstva našla se i Loznica.

Kroz program „PRO – Lokalno upravljanje za ljude i prirodu” Vlada Švajcarske podržava sprovođenje 10 projekata lokalnih samouprava usmerenih na poboljšanje ekonomskog položaja neformalnih sakupljača otpada i unapređenje njihovog pristupa javnim uslugama relevantnim za socijalnu uključenost u kontekstu modernizacije sistema upravljanja otpadom.

Iznos finansijske podrške je 234.566 evra, projekat traje 22 meseca i pokriva regione Vojvodine, Šumadije i Zapadne Srbije, kao i Beograda. Projekte će sprovesti Bač, Valjevo, Kula, Loznica, Obrenovac, Odžaci, Prijepolje, Ruma, Sremska Mitrovica i Šid. Ove lokalne samouprave su ujedno uključene i u Program čvrstog otpada u Srbiji i imaju najviše sakupljača otpada čiji su izvori prihoda ugroženi usled zatvaranja divljih deponija i uspostavljanja regionalnih reciklažnih centara.

Loznica je dobila sredstva u iznosu od 18.460 evra koja će koristiti, pored angažovanja porodičnog asistenta, za postojeći resurs, odnosno Koordinaciono telo za inkluziju Roma kao lokalnog koordinacionog mehanizma, dok će postojeći Mobilni tim za inkluziju Roma podržati terenske aktivnosti. Lokalna zajednica će biti angažovana kroz fokus grupe sa lokalnim preduzećima, sakupljačima otpada i lokalnim institucijama. Nalazi fokus grupa biće osnova za donošenje Operativnog plana za socijalno uključivanje sakupljača otpada i njihovih porodica. Pojedini sakupljači otpada biće uključeni u program zapošljavanja u vezi sa budućom reciklažnom transfer stanicom za separaciju otpada.

Program „PRO – Lokalno upravljanje za ljude i prirodu“ zajednički sprovode agencije Ujedinjenih nacija u Srbiji – UNOPS, UNICEF, UNFPA i UNEP, u saradnji sa Vladom Republike Srbije i uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske.

Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *