LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Ukupno 16 uspešnih studenata sa teritorije opštine Mali Zvornik dobilo je stipendije lokalne samouprave na javnom konkursu za dodelu stipendija najboljim studentima u školskoj 2023/2024. godini. Njima će u tekućoj školskoj godini mesečno iz budžeta opštine biti isplaćivano po 12.000 dinara.

U MALOM ZVORNIKU 16 NAJBOLJIH STUDENATA DOBILO STIPENDIJE

Ukupno 16 uspešnih studenata sa teritorije opštine Mali Zvornik dobilo je stipendije lokalne samouprave na javnom konkursu za dodelu stipendija najboljim studentima u školskoj 2023/2024. godini. Njima će u tekućoj školskoj godini mesečno iz budžeta opštine biti isplaćivano po 12.000 dinara.

Studentske stipendije dobilo je 13 studenata koji su upisali jednu od godina osnovnih studija u trajanju od najmanje četiri godine, odnosno za koje je zakonom predviđeno da imaju zbir od 240 ESPB (Evropski sistem prenosa bodova), od druge do poslednje ili master akademskih studija i 3 studenta koji su upisali jednu od godina osnovnih studija za koje je zakonom predviđeno da imaju zbir od 180 ESPB, od druge do poslednje godine studija.

Potpisivanje ugovora o dodeli stipendija studentima obavljeno je u sali Skupštine opštine Mali Zvornik u ponedeljak, 19. februara.

Foto: Opština Mali Zvornik

Studente su pozdravili predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić i zamenik predsednika opštine, Milisav Despotović.

Čestitajući im na dobijenim stipendijama i rezultatima koje ostvaruju u školovanju, oni su naveli da lokalna samouprava nastavlja da brine o uspešnim učenicima i da će to činiti i dalje, nastojeći da ih podrži na putu sticanja znanja.

Jevtić i Despotović istakli su da rukovodstvo opštine Mali Zvornik svakodnevno vredno radi, trudeći se da mladima obezbedi bolje uslove za život, te da su u planu brojne nove investicije koje imaju za cilj da obezbede dalje poboljšanje životnog standarda u opštini.

Oni su studentima poželeli uspeh u školovanju i ubuduće i da se povodom dodele stipendija ponovo vide iduće godine.

Na konkurs opštine Mali Zvornik za dodelu studentskih stipendija u školskoj 2023/2024. godini prijavilo se ukupno 25 studenata.

Izvor: Lotel Media Group

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *