LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Fenomenalna vest da će malena Nađa, dete leptir, dobiti neophodnu terapiju o trošku države u utorak je odjeknula Srbijom. Ipak, najsrećnija od svih je čačanska heriona Tatjana koja je, nakon što su Nađu napustili roditelji i ostavili u bolnici, preuzela brigu o bolesnoj devojčici.

MALA NAĐA DOBILA JE TERAPIJU O TROŠKU DRŽAVE

Fenomenalna vest da će malena Nađa, dete leptir, dobiti neophodnu terapiju o trošku države u utorak je odjeknula Srbijom.

Najsrećnija od svih je čačanska heriona Tatjana koja je, nakon što su Nađu napustili roditelji i ostavili je u bolnici, preuzela brigu o bolesnoj devojčici.

– Stvarno sam presrećna, jer je Nađi pružena šansa da dobije kvalitetniji život, u smislu da ima manje rana, manje bolova. Ja sam u životu uvek optimista i stalno verujem da će nešto biti dobro i nešto lepo, prosto, tako je i bilo – kaže za RINU Tatjana.

Ona takođe dodaje da za Nađu nema više potrebe da se skuplja novac preko humanitarne fondacije, jer se zapravo skupljalo upravo za ovu terapiju koju će devojčica leptir dobiti o trošku države.

Foto: RINA

– Želim svima da se iskreno zahvalim i u moje i u Nađino ime. Svima koji su poslali poruku, uplatili novac. Naravno, ogromna zahvalnost i našoj državi, bez koje ovaj naš san ne bi bio ostvaren – kaže heroina iz Čačka.

Tatjana je brigu o Nađi preuzela onda kad je saznala da su je roditelji zbog bolesti ostavili u bolnici. Za nju nije bilo prepreka i učinila je sve, prošla neophodne obuke kako bi brinula o bolesnoj devojčici. Tatjana i njena porodica čine sve da Nađi pruže normalno detinjstvo, čine sve za njen osmeh i dan bez bola.

– Naš dan počinje vrlo rano, s obzirom da Nađa ide u vrtić. Budimo se ranije da bi Nađu pregledala, u smislu da vidim da li se pojavila neka nova rana preko noći, koja mora da se probuši, iscedi i očisti. Da se promene flasteri koji su se pomerili tokom noći i to poprilično traje. Onda kreće u vrtić i druženje sa drugarima, a kada se vrati nastupaju slobodne aktivnosti. Zatim ide kupanje, previjanje koje traje i po par sati, što je za nju sve bolno, plače i ne voli. Tako da ona provede veći deo u plakanju – priča Tatjana.

Kupanje koje je za devojčicu sada i te kako traumatično, sada će uz novu terapiju biti dosta bezbolnije, nada se Tatjana.

Četvorogodišnja Nađa boluje od bulozne epidermolize. Terapija u vidu genske kreme registrovana je prošle godine u Sjedinjenim Američkim Državama kao jedini lek za „decu leptire“ i košta 630.000 dolara godišnje.

Rivera info/ RINA

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *