LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Direktorka Turističke organizacije opštine Mali Zvornik, Marina Gligorević kaže da je zajednički nastup na sajmu, kao regija Podrinja, izuzetna prilika za sve sve tri opštine i Grad Loznicu da zajedno pokažu svoje turističke kapacitete i naprave ukupnu ponudu za turiste. Takođe, istakla je da je sajam prilika i da se svaka opština individualno promoviše i prikaže kojim turističkim potencijalima raspolaže na svojoj teritoriji.

PODZEMNI GRAD KARAĐORĐEVIĆA I ORLOVINE DEO SU TURISTIČKE PONUDE MALOG ZVORNIKA

U regiji Podrinja na završenom 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu svoj štand imala je i Turistička organizacija opštine Mali Zvornik. Pored Malog Zvornika, tu su bile još Loznica, Ljubovija i Krupanj.

Direktorka Turističke organizacije opštine Mali Zvornik, Marina Gligorević, kaže da je zajednički nastup na sajmu, kao regija Podrinja, izuzetna prilika za sve tri opštine i Grad Loznicu da zajedno pokažu svoje turističke kapacitete i naprave ukupnu ponudu za turiste. Takođe, istakla je da je sajam prilika i da se svaka opština individualno promoviše i prikaže kojim turističkim potencijalima raspolaže na svojoj teritoriji.

Foto: Rivera info

– Što se nas tiče, konkretno bih izdvojila na prvom mestu Podzemni grad Karađorđevića. To je priča koja već postaje poznata narodu, jer u poslednje vreme dosta se ulagalo. Nekada je to bila samo, da kažemo, pećina ali uz pomoć naše države, ministarstva dobili smo razne projekte i sredstva i naravno uz pomoć lokalne samouprave uspeli smo da veliku većinu prostora opremimo i na taj način oživimo celokupno tu priču, tih sednica i gradnje podzemnog grada, koji je obavijen velom tajne – kaže Marina Gligorević.

Foto: Rivera info

Mali Zvornik planira dalja ulaganja u razvoj turizma. Jedan od zanimljivih lokaliteta je arheološko nalazište Orlovine, gde su pronađeni ostaci utvrđenja iz vizantijskog perioda. Kako kažu u Turističkoj organizaciji, planirano je da se do kraja juna završi projekat uređenja staza do Orlovina, a u planu je i izgradnja vidikovca na tom arheološkom lokalitetu sa kog će se pružati pogled na Drinu i opštinu Mali Zvornik.

Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *