LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Četvrti put zaredom, Lovna sekcija "Cerova", uz podršku LU "Krupanj" organizovala je u nedelju “Hajku na lisicu”. Pored domaćina, učestvovali su lovci iz više lovačkih udruženja sa područja Mačvanskog okruga.

HAJKA NA LISICU U CEROVI

Četvrti put zaredom, Lovna sekcija „Cerova“, uz podršku LU „Krupanj“ organizovala je u nedelju “Hajku na lisicu”. Pored domaćina, učestvovali su lovci iz više lovačkih udruženja sa područja Mačvanskog okruga. Lovci su se okupili u 7 časova u zaseoku Đukići kod lovačke kuće, a nakon doručka na kom su se našle domaće kobasice, sir, kajmak i cerovačka slanina rasporedili su se na terenu.

Oko 14 časova lovci su počeli da se vraćaju sa lovišta, a domaćini su se potrudili da pripreme i specijalitete iz „oranije“: domaća supa, kuvana ovčetina i neizbežni lovački gulaš. Kako kažu lovci, broj odstreljenih predatora na koje je hajka izvršena nije ni bitan, ako su svi učesnici zadovoljni događajem i prirodom koja se čuva u Cerovi.

Ističu činjenicu da Lovna sekcija „Cerova“ ima veliki broj mladih lovaca, koji su hobi i ljubav prema prirodi pretvorili u dan za pamćenje. Tradicionalna turističko-lovačka manifestacija “Hajka na lisicu” postaje jedan od zapaženijih događaja u Rađevini.

Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *