LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
U Domu zdravlja Ljubovija za 23 radnika ponuđeni su ugovori za stupanje u stalni radni odnos.

NOVA RADNA MESTA U DOMU ZDRAVLJA LJUBOVIJA

Vlada Srbije donela je zaključak kojim je saglasna da se u radni odnos na neodređeno vreme prime zdravstveni radnici, saradnici i druga lica koja su radila na poslovima lečenja obolelih od zarazne bolesti kovid 19 ili na pratećim pomoćno-tehničkim poslovima u zdravstvenim ustanovama u javnoj svojini i privremenim objektima za smeštaj i lečenje obolelih od zarazne bolesti kovid 19.

U Domu zdravlja Ljubovija za 23 radnika ponuđeni su ugovori za stupanje u stalni radni odnos. Medicinsko osoblje koje je bilo zaposleno za vreme kovid pandemije u utorak je potpisalo ugovore i stupilo u radni odnos na neodređeno vreme. Prema rečima v. d. direktora Saše Markovića, zapošljavanje dodatne radne snage važno je za opštinu Ljubovija, jer će time zdravstvene usluge biti podignute na još viši nivo.

Foto: Ljubovija.info

– Ugovor na neodređeno vreme dobilo je 23 radnika koji su radili za vreme korone i Republika Srbija se njima odužila na taj način što ih je primila u stalni radni odnos. Ti ljudi će značiti našoj ustanovi, jer ćemo pokriti najveći deo terena, bićemo dostupni u terenskim ambulantama kao i u samoj ustanovi – kaže Marković.

Ana Brnabić je prilikom skorašnje posete Ljuboviji najavila materijalno-tehničku pomoć Domu zdravlja Ljubovija u vidu jednog sanitetskog vozila, stomatološke stolice i ultrazvučnog aparata.

– To će dosta značiti našoj ustanovi u narednom periodu. Sa novim kadrovima i novom opremom očekujem da će Dom zdravlja Ljubovija visoko podići kvalitet zdravstvenih usluga. Prvi naši ciljevi su podizanje organizacione kulture, pozitivan uticaj na međuljudske odnose, a radićemo i na dodatnom opremanju naše ustanove savremenim medicinskim sredstvima – izjavio je Saša Marković.

On je istakao i važnost preventivnih pregleda stanovništva, uz napomenu da se prevencijom mogu sprečiti bolesti i svi rizici koje nosi savremeni način života.

– Verujem da ćemo i u budućnosti imati podršku lokalne samouprave i Republike Srbije, jer kada delujemo kao tim možemo da utičemo na podizanje nivoa zdravstvene kulture – dodaje Marković.

Foto: Ljubovija.info

Saša Marković radi u Domu zdravlja Ljubovija već 18 godina. Na prethodnoj poziciji bio je šef finansijske službe, a rešenjem Vlade Republike Srbije, 20. oktobra postavljen je na mesto v. d. direktora Doma zdravlja Ljubovija sa stacionarom.

Ljubovija.info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *