LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
UŽ „Vila“ kao partner sa Opštinom Ljubovija i PU „Poletarac“, učestvuje u sprovođenju projekta lokalne infrastrukture po Programu Evropske unije za lokalni razvoj EU PRO Plus.

JOŠ ZDRAVIJA HRANA ZA DECU U VRTIĆU

U oktobru su članice Udruženja žena „Vila“ iz Ljubovije posetile Predškolsku ustanovu „Poletarac“ gde su sa decom razgovarale o zdravoj i pravilnoj ishrani. UŽ „Vila“ kao partner sa Opštinom Ljubovija i PU „Poletarac“, učestvuje u sprovođenju projekta lokalne infrastrukture po Programu Evropske unije za lokalni razvoj EU PRO Plus.

Foto: Ljubovija.info

U okviru projekta, početkom novembra, sprovedena je radionica na kojoj je pripremana hrana za predškolsku grupu. Upotpunivši uslove rada nabavkom opreme i aparata, donator je predvideo i pripremu obroka od namirnica zastupljenih u našem kraju, kako bi obezbedili zdrav i kvalitetan obrok. U saradnji sa nutricionistom Marijom Vasić i profesorom kuvarstva Bobanom Gačićem i Jelenom Tadić pripremljeno je šest novih obroka (namaz, varivo i kolač).

Foto: Ljubovija.info

Članice UŽ „Vila“ su na radionici uspostavile zanimljivu interakciju sa predškolcima, probali zajedno pripremljenu hranu i poklonili im mali Vilin kuvar, koji sadrži naša autohtona jela za sva tri obroka, kao i jela u čijoj pripremi mogu da učestvuju i deca.

– Kroz ovaj vid saradnje obogaćen je jelovnik, upoznati smo sa ukusima dece, predškolaca i njihovom spremnošću da učestvuju u pripremi raznih vrsta jela. Tematski je propraćen boravak u PU, dečjim recitacijama i pesmicama, i ovim putem se zahvaljujemo Ustanovi, direktorici Maji Andrić i vaspitačicama, koje savršenom organizacijom prenose deci znanja iz svih oblasti – kažu u UŽ „Vila“.

Ljubovija.info

Foto: Ljubovija.info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *