LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Počela nova školska godina za učenike osnovnih i srednjih škola u Ljuboviji.

PRVI DAN ŠKOLE ZA OSNOVCE I SREDNJOŠKOLCE

Danas je u Srbiji za osnovce i srednjoškolce bio prvi dan nove školske godine. Predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović i zamenik predsednika Aleksandar Đukić obišli su Osnovnu školu „Petar Vragolić“ povodom početka školske godine.

U Osnovnoj školi učenici starijih razreda, zajedno sa učiteljima, priredili su priredbu za đake prvake, nakon koje su deca kojima je danas počelo novo poglavlje detinjstva raspoređena u tri odeljenja.

Predsednik Jovanović istakao je da se Opština Ljubovija potrudila da obezbedi besplatne udžbenike za sve učenike osnovne škole na teritoriji Ljubovije, po čemu se izdvaja kao jedina opština u Srbiji.

– Znam da to nije velika pomoć, ali značiće svim roditeljima i olakšaće polazak dece u školu. Potrebno je obezbediti i nove patike, i novu garderobu, i nove sveske, pribor, bar smo na ovaj način rasteretili roditelje nabavkom novih udžbenika. Trudiću se zajedno sa mojim saradnicima da ovakvih vidova pomoći bude i u buduće, da pomognemo i deci i roditeljima i da svi zajedno omogućimo našoj deci da što lakše i bezbrižnije odrastu – rekao je predsednik Jovanović.

Pored besplatnih udžbenika, đaci prvog razreda osnovne škole dobili su i „plazma“ paketiće koje je obezbedila kompanija „Bambi“.

Danas su i učenici prvog razreda srednje škole seli u školske klupe. Predsednik Jovanović posetio je učenike prve smene Srednje škole „Vuk Karadžić“, a nešto kasnije i nove srednjoškolce kojima je upriličen svečani doček uz izvođenje himne. Predsednik se obratio srednjoškolcima uz želje za što boljim uspehom i naglasio da Ljubovija u budućnosti računa na njih.

Ljubovija.info

Foto: Ljubovija.info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *