LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Održana 15. "Biciklijada" u Ljuboviji.

OVOG VIKENDA ODRŽAVA SE „BICIKLIJADA“ U LJUBOVIJI

„Biciklijada“, još jedna sportsko-rekreativna manifestacija održava se ovog vikenda po 15. put u Ljuboviji i okuplja zaljubljenike biciklizma, avanturiste i ljubitelje prirode. U petak, u dvorištu Osnovne škole „Petar Vragolić“, okupili su se najmlađi biciklisti gde su pokazali svoje umeće u vožnji bicikla kroz nekoliko disciplina. Uvertira u takmičenje bio je defile ulicama Ljubovije.

Foto: Ljubovija.info

Organizator i pokrovitelj ovogodišnje „Biciklijade“ je Fond za bezbednost saobraćaja Opštine Ljubovija, uz asistenciju Udruženja građana „Biciklijada“ i idejnog tvorca manifestacije Mikija Živkovića. Pomoć pri organizaciji „Biciklijade“ pružili su i glumci Ljubovijskog dramskog pozorišta.

– „Biciklijada“ ima za cilj promociju zdravog života, upućivanje dece školskog uzrasta u bezbednost u saobraćaju i podizanje ekološke svesti kod dece, kao i razvijanje motorike, jer smo svedoci jednog sedelačkog načina života – kaže Miki Živković.

Foto: Ljubovija.info

Na „Biciklijadi“ su bili prisutni i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, pomoćnik komandira Policijske stanice u Ljuboviji Dane Pepić i vođa saobraćajnog sektora Zoran Petrović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u okviru svojih nadležnosti kao državni prioritet ima zadatak obezbeđenja školskih ustanova i bezbednost učenika u saobraćaju. S tim u vezi, organizovana su predavanja učenicima od prvog do četvrtog razreda na temu – nasilje u školama i bezbednost dece u saobraćaju. „Biciklijada“, u kojoj učestvuju i učenici osnovne škole, obezbeđena je od strane pripadnika policije, a sve to doprinosi da deca bolje shvate na koji način se poštuju pravila saobraćaja, kao i to da su oni ravnopravni učesnici u saobraćaju. Deca starosti do 12 godina mogu da koriste bicikle isključivo po površini van puteva, a ako se kreću putem moraju biti u pratnji roditelja, odnosno odrasle osobe.

Za subotu je planiran brdsko-planinski trek u dužini od 37 kilometara, a start je u 8.30 časova kod Motela u Ljuboviji.

Ljubovija.info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *