LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Produženi boravak je neobavezan oblik vaspitno-obrazovnog rada koji se odvija pre i posle nastave.

OD OVE GODINE DVE GRUPE PRODUŽENOG BORAVKA U OSNOVNOJ ŠKOLI „PETAR VRAGOLIĆ“ I OBOGAĆENI JEDNOSMENSKI RAD U VRHPOLJU I U DONJOJ LJUBOVIĐI

Od 19. septembra 2023. godine u OŠ „Petar Vragolić“ počinje sa radom produženi boravak za učenike prvog i drugog razreda. U odnosu na prošlu  školsku godinu, kada su deca prvog i drugog razreda bila u istoj grupi, ove godine zbog većeg broja zainteresovanih roditelja formirane su dve grupe, posebno prvog i posebno drugog razreda.

Produženi boravak je neobavezan oblik vaspitno-obrazovnog rada koji se odvija pre i posle nastave. U radu sa učenicima ostvaruju se pedagoške, vaspitne, obrazovne, zdravstvene i socijalne vrednosti. Učenicima će pored uređene učionice produženog boravka na raspolaganju biti i školska biblioteka, fiskulturna sala, hol i igralište, a sve u skladu sa potrebama i željama dece.

Vreme u Produženom boravku biće podeljeno u tri segmenta:

– vreme za izradu domaćih zadataka;

– slobodno vreme;

– slobodne aktivnosti učenika.

Aktivnosti u okviru Obogaćenog jednosmenskog rada realizovaće se i u ovoj školskoj godini kroz deset aktivnosti u terminima nakon redovne nastave u Vrhpolju i Donjoj Ljuboviđi. Kroz ove aktivnosti učenici će imati zanimljive dane u školi, jer ih pored učenja očekuju i radionice u okviru kojih razvijaju stvaralačke sposobnosti i kreativnost, a istovremeno se zabavljaju i uživaju u radu.

Ove školske godine u okviru Obogaćenog jednosmenskog rada realizovaće se i pilot projekat u drugom razredu u Donjoj Ljuboviđi – „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“. Ideja projekta je da se unapredi fizičko vaspitanje dece i njihovo zdravstveno stanje koje će se pratiti redovnim sistematskim pregledima. Aktivnosti projekta usmerene su na razvoj psihofizičkih sposobnosti i negovanje zdravih stilova života, kao i razvoj pozitivnih ljudskih vrednosti kod učenika.

Ljubovija.info

Foto: Envato Elements

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *