LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Takmičari u selu Brezna u Crnoj Gori mogli bi da uđu u Ginisovu knjigu rekorda, jer leže punih mesec dana. Ostalo je još njih petoro, tri devojke i dva muškarca koji se bore za titulu "najvećeg lenjivca" ali i nagradu od 1.000 evra.

LEŽE MESEC DANA ZA 1000 EVRA, ALI NOVAC VIŠE NIJE MOTIV

Takmičari u selu Brezna u Crnoj Gori mogli bi da uđu u Ginisovu knjigu rekorda, jer leže punih mesec dana. Ostalo je još njih petoro, tri devojke i dva muškarca koji se bore za titulu „najvećeg lenjivca“ ali i nagradu od 1.000 evra. Niko ne želi da odustane sad kad im je pobeda tako blizu.

– Ovo je zaista nezapamćeno. Svi rekordi su davno oboreni. Svaki od ovih pet takmičara koji pobedi to je i zaslužio. Niko ne želi sada da se preda, ovo je mnogo više od takmičenja u ležanju, ovo je prava psihološka igra. Mi se trudimo da im zaista obezbedimo najbolje uslove. Donosimo im hranu i piće, tu su i doktori koji vode računa o njihovom zdravlju – kaže za RINU Mićo Blagojević, vlasnik etno sela Montenegro i idejni tvorac ovog takmičenja.

Za ležače u Brezni čuo je i čitav svet. Najpoznatiji domaći, regionalni i svetski mediji izveštavaju i prenose informacije sa ovog neobičnog takmičenja.

– Sve je krenulo kako bi se našalili oko tih predrasuda da su Crnogorci lenji i da vole da leže, a evo to je sad takmičenje o kom priča čitav svet. Brojne su anegdote ove godine koje će se dugo prepričavati. Jedan takmičar čak nam je i smršao nekoliko kilograma iako jede i leži. Otac jedne devojke dovezao joj je nov auto ispred ulaza u etno selo kako bi ustala i videla ga i završila takmičenje, ali ona je ipak rekla da to treba da sačeka. Gorivo je poskupelo, bolje da ostane da leži – dodaje uz osmeh Mićo.

Da Crnogorci ipak nisu jedini koji mogu i hoće najduže da leže na svom primeru pokazuje Jovan iz Kruševca, jedini takmičar iz Srbije koji je ostao u „top 5“.

– Nema naročite strategije, smatram sebe dovoljno jakim da mogu bilo koga fer da pobedim. Iz tog razloga se samo sobom i bavim. Trudim se da vreme ispunim stvarima koje meni prijaju: sportskim prenosima, muzikom, filmovima, knjigama… Nije lako. Svi smo se složili između sebe da ni u snu ne bi dolazili da smo znali da će se ovoliko odužiti. Fizički nema većih poteškoća, naročito za nas muškarce, ali psihički je velika bitka sa samim sobom – kaže Jovan Crnčanin.

Ljubovija.info/ RINA

Foto: RINA

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *