LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Previsoke cene u Budvi.

UŽIČANIN U BUDVI PLATIO RUČAK ZA DVOJE 150 EVRA

Prema rečima Nikole Radivojevića iz Užica, jedan ručak za dvoje u Budvi platio je preko 150 evra, a malu limenku piva neverovatnih 6 evra.

Dok sa jedne strane stižu informacije da je ovogodišnja sezona na Crnogorskom primorju rekordna, drugi se žale da je broj gostiju skoro duplo manji nego prošle godine. Informacije o posećenosti su različite, ali ono što je sigurno jesu previsoke cene u Budvi koju još nazivaju i prestonicom crnogorskog turizma.

Nikola Radivojevć iz Užica je tokom jula bio na moru dva puta, prvi put u Grčkoj, a drugi put upravo u Budvi i kako kaže ostao je zatečen razlikom u cenama.

– Iznenadio sam se kad sam video da su cene na Crnogorskom primorju, naročito u Budvi, duplo skuplje u odnosu na Porto Karas u Grčkoj koje važi za jedno od luksuznih mesta. Skuplje je za više od 50 procenata, tamošnji ugostitelji i milionere ostavljaju u čudu i praznih džepova, jer cu cene nenormalno visoke – kaže Nikola.

On savetuje da ukoliko se odlučite na boravak u Budvi, pre ulaska u restoran dobro se presaberete kako ne bi došli u neprijatnu situaciju da nemate dovljno novca da platite račun, iako u džepovima možda nosite sasvim solidan iznos.

– Samo jedan ručak za dvoje u restoranu koštao nas je paprenih 157 evra, što je veliki udar na svačiji budžet. Takođe, ono što je poražavajuće, da vi jedno malo pivo 0.33 l platite 6 evra. Pre nego što sednete u neki objekat ili restoran, presaberite se dobro, kako ne bi ostali bez dinara i praznog novčanika posle ručka. Takođe, ako smeštaj nema obezbeđene ležaljke na plaži i to vam može biti veliki izdatak jer je cena za iznajmljivanje od 20 evra pa naviše. O parkingu da ne pričam, papreno je – priča Nikola.

Kako su na moru neizbežni i prateći sadržaji, ovaj Užičanin upozorava da je i to veoma skupo. Vožnja brodićem 10 evra po osobi, letenje padobranom 100 evra, a o noćnom izlasku gde gostuju najveće zvezde suludo je i pričati. Tu vam neće biti dovoljno ni nekoliko stotina evra za noć.

Možda su baš ove previsoke cene odbile veliki broj turista, koji za isti novac umesto u Crnu Goru mogu da odu i na neko egzotično ostrvo.

Ljubovija.info/ RINA

Foto: RINA

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *