LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Opština Ljubovija dobila 1,2 miliona evra za rekonstrukciju ulice.

OPŠTINA LJUBOVIJA DOBILA 1,2 MILIONA EVRA ZA REKONSTRUKCIJU DRINSKE ULICE

Održana uvodna konferencija projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava (LIID projekat).

Danas je u Palati Srbija u Beogradu održana uvodna konferenciji projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog razvoja u Republici Srbiji – LIID projekat. Konferenciju je otvorio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Današnjoj konferenciji u Beogradu u ime Opštine Ljubovija prisustvovao je predsednik Milan Jovanović.

Tokom Uvodne konferencije prisutnima su predstavljene najvažnije informacije o procesu realizacije projekta i njegovim efektima na unapređenje infrastrukture, uslova života građana i upravljačkih kapaciteta lokalnih administracija u Republici Srbiji.

Implementacija projekta realizovaće će se uz pomoć Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a sredstva su obezbeđena po osnovu Sporazuma o zajmu između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Ugovora o kreditu između Francuske agencije za razvoj i Republike Srbije.

Opštini Ljubovija stavljaju se na raspolaganje sredstva u iznosu od 1.171.465,00 evra i taj novac će moći da koristi za pripremu projekata i nadzor nad rekonstrukcijom Drinske ulice.

– Ovo je veoma bitna investicija kojom će Ljubovija dobiti potpuno nov i moderan izgled, a što je još važnije povećaće se bezbednost saobraćaja. Drinska ulica je jedna od najprometnijih u našoj opštini, ulica kojom se kreće mnogo pešaka, mnogo dece i tu nam je bezbednost na prvom mestu. Ovakvim investicijama trudimo se da u svakom pogledu povećamo kvalitet života naših sugrađana – izjavio je predsednik Milan Jovanović.

Projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija saobraćajnice, instalacija vodovodne i kanalizacione mreže i izgradnja kišne kanalizacije. Projektom je predviđena i izgradnja dva autobuska stajališta: jedan uz parking kod stadiona, drugi na već postojećem autobuskom stajalištu kod škole. Takođe, kompletno će se rekonstruisati i tri postojeća parkinga, jedan na mestu starog hangara, drugi kod belih zgrada u Drinskoj i veliki parking kod stadiona. Projektom ozelenjavanja planirano je formiranje obostranog zelenila u formi drvoreda, kao i postavljanje sasvim novog urbanog mobilijara (drvenih klupa, kanti za smeće i držača za bicikle). Unapređenje bezbednosti saobraćaja rešeno je potpuno novom javnom rasvetom i saobraćajnom signalizacijom.

Ovaj projekat veoma je važan za sve stanovnike naselja Ljubovija, jer se nakon rekonstrukcije Drinske stvara mogućnost za dalje projektovanje i rekonstrukciju ostalih ulica koje se u nju ulivaju i koje se sa njom seku.

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *