LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Nezapamćeno nevreme u Arilju

KATASTROFA U ARILJU

Nezapamćeno nevreme praćeno jakim gradom lomilo stakla i crepove, potpuno uništeni malinjaci i kupinjaci u nekoliko sela.

Strahovito nevreme tokom popodnevnih sati pogodilo je teritoriju opštine Arilje, jak i krupan grad načinio je ogromnu štetu u selima Trešnjevica, Stupčevići, Mirosaljci, Bogojevići, Severevo i jedan deo sela Kruščica. Ogromna materijalna šteta načinjena je u malinjacima, po kojima je ovaj kraj prepoznatljiv.

– Ovo je katastrofa šta nas je snašlo u jeku berbe, krupne ledenice su sve uništile. Maline, kupine sve je otišlo. Skoro da nema grančice koju nije polomilo, uništena je i sorta polka koja tek treba da dođe na rod. Očaj i tuga, eto samo to možemo da kažemo – rekli su za RINU meštani sela Trešnjevica.

Jak i krupan grad za samo par trenutaka obeleo je livade i njive, razlupao je stakla na automobilima i razbio crepove na velikom broju objekata.

– Još uvek nemamo zvanične podatke šteti, ali sudeći po video zapisima koje sam dobio, uništene su velike površine pod poljoprivrednim zasadima, ali i oštećeni pojedini objekti. Zbog neverovatne jačine grada, razbijani su crepovi na pojedinim objektima. Malinjaci su potpuno desetkovani. Meštani su zaista u ovom silovitom nevremenu pretrpeli ogromne štete – ističe Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje.

Foto: RINA

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *