LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Danas je u Opštini Osečina obeležana opštinska slava posvećena zaštitniku ovog mesta Svetom Nikolaju Lelićkom. Nakon Liturgije u staroj crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg kroz ulice Osečine prošla je svečana litija koju su činili podgorsko sveštenstvo, lokalno rukovodstvo, deca iz škole i vrtića, članovi KUD-a "Braća Nedić" i verni narod. Rezanje slavskog kolača obavljeno je u prostorijama Opštine Osečina.

OBELEŽENA SLAVA SV. NIKOLAJ LELIĆKI: OSEČINA OD ZLA ODSEČENA

Danas je u Opštini Osečina obeležana opštinska slava posvećena zaštitniku ovog mesta Svetom Nikolaju Lelićkom. Nakon Liturgije u staroj crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg kroz ulice Osečine prošla je svečana litija koju su činili podgorsko sveštenstvo, lokalno rukovodstvo, deca iz škole i vrtića, članovi KUD-a „Braća Nedić“ i verni narod. Rezanje slavskog kolača obavljeno je u prostorijama Opštine Osečina.

Foto: Rivera info

Episkop ohridski i žički, Sveti Vladika Nikolaj Velimirović, rođen je 5. januara 1881. godine u selu Lelić kod Valjeva. Bio je  istaknuti teolog i besednik, koji je zbog svog oratorskog umeća stekao nadimak „Novi Zlatousti”. Rođen kao Nikola, u mladosti je teško oboleo od dizenterije i zakleo se da će posvetiti svoj život Bogu, ako preživi. Preživeo je i zamonašio se pod imenom Nikolaj. Uvršten je među 100 najznamenitijih Srba svih vremena, a iza njega su ostale mudre misli koje su i danas citirane i primenjive.

– Šta god da tkaš, vezuj konce za nebo! – kazao je Sveti Vladika Nikolaj.

Rivera Info

Foto: Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *