LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
U petak je u Ljuboviji završena četvrta po redu Međunarodna likovna kolonija “Drinska lasta 2024”. Likovna kolonija trajala je sedam dana, a okupila je 9 slikara, među kojima su jedan Rus, jedna Ruskinja i jedan Ukrajinac. Sve troje završili su akademije u Rusiji, odnosno Ukrajini, a u Srbiji se osećaju kao kod kuće.

ZAVRŠENA LIKOVNA KOLONIJA “DRINSKA LASTA 2024”

U petak je u Ljuboviji završena četvrta po redu Međunarodna likovna kolonija “Drinska lasta 2024”. Likovna kolonija trajala je sedam dana, a okupila je 9 slikara, među kojima su jedan Rus, jedna Ruskinja i jedan Ukrajinac. Sve troje završili su akademije u Rusiji, odnosno Ukrajini, a u Srbiji se osećaju kao kod kuće, jer tu i žive.

Foto: Rivera info

Učesnici likovne kolonije su većinom akademski slikari, a tema ovogodišnjeg rada je “pejzaž”. Tema nije obuhvatala samo predele Azbukovice, jedan od učesnika radio je apstraktno slikarstvo na temu pejzaža. Na ideju da organizuje likovnu koloniju u Ljuboviji pre četiri godine došao je slikar Žarko Bošković iz Bajine Bašte. Ove godine selektor, umetnik koji je napravio odabir učesnika, je slikar Branimir Ćirović iz Užica.

– Drugi put sam u ovoj koloniji. Ambijent je sjajan, uslovi za rad su odlični, domaćini izuzetno ljubazni i gostoljubivi i što se toga tiče, zaista smo imali sve uslove za rad. Malo nas vreme nije poslužilo pa smo bili prinuđeni da radimo unutra, ali uprkos tome sve je bilo dobro. Saziv slikara je bio raznolik, različiti likovni izrazi, tako da je završna izložba bila veoma zanimljiva – kaže Ćirović.

Foto: Rivera info

Slike nastale u prethodnih sedama dana izložene su u četvrtak u hotelu “Drinska lasta”. Umetnici su četkicom prikazali drinske pejzaže, crkvu Preobraženje Gospodnjeg u Ljuboviji, manastir Svetog Nikolaja u Soko Gradu, Rimski most itd.

Foto: Rivera info

Organizator najavljuje da će i sledeće godine biti održan ovaj umetnički događaj u Ljuboviji sa nadom da polako prerasta u tradiciju.

Rivera info

Foto: Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *