LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Proteklog vikenda u Ljuboviji je održan prvi dečji Pozorišni festival “Deca za decu-Neša Nenadović”. Festival je otvoren u petak izvođenjem predstave “Marko Kraljević i Kesedžija Musa” Dečjeg dramskog studija “Kukumiš” iz Ljubovije. Otvaranju dečjeg festivala prisustvovao je veliki broj publike, koja je ovacijama ispratila male glumce sa pozornice.

ZAVRŠEN DEČJI POZORIŠNI FESTIVAL U LJUBOVIJI

Proteklog vikenda u Ljuboviji je održan prvi dečji Pozorišni festival “Deca za decu-Neša Nenadović”.

Festival je otvoren u petak izvođenjem predstave “Marko Kraljević i Kesedžija Musa” Dečjeg dramskog studija “Kukumiš” iz Ljubovije. Otvaranju dečjeg festivala prisustvovao je veliki broj publike, koja je ovacijama ispratila male glumce sa pozornice.

Pozorišni festival “Deca za decu-Neša Nenadović” nastao je sa ciljem razvoja dramskog stvaralaštva, baš kao što je to činio i proslavljeni glumac Nenad Nenadović, koji je i idejni tvorac ovog kulturnog događaja u Ljuboviji i u čiju čast je festival organizovan.

Festival je bio i humanitarnog karaktera, namenjen deci uzrasta od 1. do 8. razreda. Za tri dana, koliko je trajao, prikupljeno je 40.440 dinara i sav novac biće uplaćen kao pomoć u lečenju Igora Brkića.

Foto: Rivera info

Drugi i treći dan festivala imali su, pored humanitarnog i takmičarski karakter. U subotu  su predstavu “Svemirski zmaj” izvela deca Škole glume “Kliker” iz Požege, a članovi Dečjeg dramskog studija “Bistričak” iz Čajetine predstavu “Ružno pače”. U revijalnom delu festivala nastupilo je Pozorište mladih iz Bratunca sa predstavom “Ježeva kućica”.

U nedelju u takmičarskom delu, predstavu “Vašar u Topoli” izvela su deca Pozorištanceta “Avantura knjigoljubaca”, pri Narodnoj biblioteci iz Osečine. Drugu predstavu “Cvrčak i mrav” izveli su članovi Dramske sekcije Biblioteke “17. septembar” iz Malog Zvornika. Festival je zatvoren proglašenjem pobednika i izvođenjem predstave “Ispovesti”, Škole glume Snežane i Nenada Nenadovića.

Foto: Rivera info

Pozorišni festival ima za cilj i podsticanje saradnje i razmene iskustava dece iz različitih gradova Srbije i BiH. Deca su na ovom festivalu bila u ulozi glumaca, publike i žirija.

Žiri su činili: Učenički parlament, KUD “Azbukovica”, Dečji dramski studio “Kukumiš” i članovi Škole glume Snežane i Nenada Nenadovića.

Nagrade, skulpture pripremali su učenici Osnovne škole “Petar Vragolić” zajedno sa nastavnikom likovne kulture Bojanom Grujićem.

Dobitnici nagrada su:

Glavna muška uloga-Nikolaj Čikarić, predstava “Svemirski zmaj”, Požega;

Glavna ženska uloga-Emilija Vićić, predstava “Vašar u Topoli”, Osečina;

Sporedna muška uloga-Maksim Radišić, predstava “Ruzno pače”, Čajetina;

Sporedna ženska uloga-Sara Petković, predstava “Cvrčak i mrav”, Mali Zvornik.

Za najbolju predstavu u celini ovogodišnjeg dečjeg Pozorišnog festivala “Deca za decu-Neša Nenadović” proglašena je “Vašar u Topoli” Pozorištanceta “Avantura knjigoljubaca” iz Osečine.

Foto: Rivera info

Organizator festivala je Biblioteka “Milovan Glišić”, a pokrovitelj Opština Ljubovija. Sponzori prvog dečjeg pozorišnog festivala u Ljuboviji bili su Atlantic Štark i Zadrugar d. o. o.

Rivera info

Foto: Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *