LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Veliki šumski požar koji je izbio u ponedeljak ujutru na teritoriji sela Rasište kod Bajine Bašte zahvaljujući hrabrim vatrogascima, konačno je stavljen pod kontrolu. Na terenu su vatrogasci iz Bajine Bašte i Užica. U pomoć su im pritekle kolege iz Nacionalnog parka Tara i Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bajine Bašte.

UGAŠEN VELIKI ŠUMSKI POŽAR KOD BAJINE BAŠTE

Veliki šumski požar koji je izbio u ponedeljak ujutru na teritoriji sela Rasište kod Bajine Bašte zahvaljujući hrabrim vatrogascima, konačno je stavljen pod kontrolu. Na terenu su vatrogasci iz Bajine Bašte i Užica. U pomoć su im pritekle kolege iz Nacionalnog parka Tara i Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bajine Bašte.

– Teren je veoma nepristupačan pa je gašenje bilo otežano, a dodatni problem pravio je jak vetar. Požar je sada stavljen pod kontrolu i to zahvaljujući brzoj akciji vatrogasaca koji su me izvestili da su, uprkos teškom terenu, uspeli da požar lokalizuju u suprotnom, požar bi bio mnogo većih razmera jer su u pitanju četinari – izjavila je Vesna Đurić, predsednica Opštine Bajina Bašta.

Ona dodaje da je do požara najverovatnije došlo zbog spajanja žica na banderama usled jakog vetra što je izazvalo njihovo varničenje.

– Ipak tačne podatke o uzroku požara imaćemo kada akcija gašenja bude u potpunosti završena, najvažnije je da nema ugroženih ljudi i domaćinstava – rekla je Đurićeva.

Rivera info/ RINA

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *