LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
U organizaciji Šah kluba “Drina” u nedelju je u Ljuboviji održan tradicionalni, 16. po redu, memorijalni turnir u šahu “Aleksandar Bojičić-Leko”. Turnir je održan u Domu penzionera, a učestvovalo je 56 šahista iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

U LJUBOVIJI ODRŽAN MEMORIJALNI TURNIR U ŠAHU “ALEKSANDAR BOJIČIĆ-LEKO”

U organizaciji Šah kluba “Drina” u nedelju je u Ljuboviji održan tradicionalni, 16. po redu, memorijalni turnir u šahu “Aleksandar Bojičić-Leko”. Turnir je održan u Domu penzionera, a učestvovalo je 56 šahista iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Igralo se 9 kola po švajcarskom sistemu, sa tempom 10 minuta + 5 sekundi. Nagradni fond turnira iznosio je 31.000 dinara.

Turnir je osvojio majstorski kandidat Dragan Marković iz Loznice. Drugo mesto zauzeo je velemajstor Vladimir Kostić iz Valjeva, a treći je bio Ljubiša Pavlović iz Loznice. Najuspešnijim šahistima nagrade je uručio predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović.

Foto: Brano Petrović

Predsednik Jovanović kaže da održavanje ovog turnira pokazuje koliko je veliki trag u srcima svih zaljubljenika u šah ostavio Aleksandar Bojičić-Leko, čovek koji je sve vodio još od malih nogu kroz šahovsku školu i u čije ime se ovaj turnir održava već 16. put.

Organizacija sledećeg turnira u šahu u Ljuboviji planirana je za Dane drinske regate početkom jula ove godine.

Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *