LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
U sali bioskopa u Ljuboviji održana su dva edukativna predavanja u cilju podizanja nivoa svesti dece, roditelja i nastavnika o rizicima korišćenja digitalnih tehnologija. Prezentacije interaktivnog karaktera održala su dva edukatora, koja su podelila dosadašnja znanja i iskustva stečena u Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu.

BEZBEDNOST DECE NA INTERNETU: ŠOK TERAPIJA U LJUBOVIJI

Juče su u sali bioskopa u Ljuboviji održana dva edukativna predavanja u cilju podizanja nivoa svesti dece, roditelja i nastavnika o rizicima korišćenja digitalnih tehnologija.

Prezentacije interaktivnog karaktera održala su dva edukatora, koja su podelila dosadašnja znanja i iskustva stečena u Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu. Prvo interaktivno predavanje održano je za decu, koja su aktivnim učešćem, iskreno i otvoreno razgovarala sa edukatorima o svojim iskustvima u onlajn svetu. Drugo predavanje bilo je posvećeno roditeljima i nastavnicima sa ciljem da se upoznaju sa opasnostima po decu na internetu, kao i načinu kako da prepoznaju problem i preventivno deluju.

Foto: Rivera info

Imajući u vidu mnoge rizike i nepoznanice sa kojima se svakodnevno suočavamo, potreban je zajednički rad roditelja, školsko-vaspitnih ustanova, dece, kao i Kontakt centra, a najvažnije je da svako nasilje bude prijavljeno.

Međutim, nisu svi roditelji prepoznali važnost bezbednosti dece na internetu. “Šok terapija” predstavljena od strane edukatora bila je otrežnjujuća za 30-ak prisutnih roditelja koji su u punom obimu uvideli sve opasnosti koje vrebaju po njihovu decu dok sate i sate provode na mreži. I nije samo u pitanju onlajn vršnjačko nasilje, štaviše, usudili bismo se da kažemo da je to i manji problem u poređenju sa zastrašujućim činjenicama iz realnog života gde dobro skriveni i strpljivi predatori mesecima vrebaju decu. Ostaje žal što važnost ovog predavanja nije ozbiljno shvaćena kod velike većine roditelja, ali i nada da će se već nekom sledećom prilikom probuditi svest da moramo naučiti kako da zaštitimo decu u virtuelnom svetu, jer prevencija je ključna.

Rivera info

Foto: Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *