LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Putujući filmski festival “Mladenci 2024”, koji se ove godine održava 18. put, sinoć je gostovao u Ljuboviji. U holu bioskopa publika je imala priliku da pogleda dokumentarno-igrani film “Kosidba” i još tri dela iz filmske radionice koju su pre pola veka pokrenuli supružnici Dobrivoje i Dobrila Pantelić.

“MLADENCI 2024” SINOĆ U LJUBOVIJI

Putujući filmski festival “Mladenci 2024”, koji se ove godine održava 18. put, sinoć je gostovao u Ljuboviji.

U holu bioskopa publika je imala priliku da pogleda dokumentarno-igrani film “Kosidba” i još tri dela iz filmske radionice koju su pre pola veka pokrenuli supružnici Dobrivoje i Dobrila Pantelić.

Pantelići foto-aparatom i video kamerom beleže život, običaje, tradiciju i verovanja naroda zapadne Srbije. Do sada su snimili više od 500 dokumentarno-igranih filmova i kratkih priča, za koje su dobili više od sto nagrada u zemlji i u inostranstvu.

Foto: Rivera info

– Posle prvog dela festivala, koji se završava u Krupnju, ovi filmovi nastaviće put po Srbiji, a biće prikazani i u inostranstvu. Za nekih najviše godinu dana biće i na našem jutjub kanalu gde ih svi mogu pogledati. Snimaćemo ovakve fimove da se ne zaborave običaji, tradicija i kultura srpskog naroda, ovo je naš vid borbe protiv zaborava. Nastavićemo ono što je Dobrivoje započeo i uspešno radio, o čemu svedoči mnoštvo nagrada sa različitih festivala. Svima bih poručio: čuvajte Srbiju, našu tradiciju, to niko neće učiniti osim nas – rekao je Milan Pantelić koji je zahvalan svima koji ih podržavaju, a posebno publici koja je sve ove godine uz njih.

Festival je svoje putovanje započeo u petak u Loznici, u subotu je bio u Ljuboviji, a za nedelju je zakazano prikazivanje filmova u Peckoj. Publika u Malom Zvorniku filmove će moći da pogleda u ponedeljak, a za kraj festivala planiran je Krupanj gde će festival biti održan u utorak. Sve projekcije počinju u 19 časova, a ulaz je besplatan.

Rivera info

Foto: Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *