LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Samohrana majka tri devojčice i jednog dečaka, a jedina njihova adresa je već godinama unazad memljiv podrum jedne zgrade u centru grada.

POTRESNO: SAMOHRANA MAJKA SA ČETVORO DECE ŽIVI U PODRUMU

Majka spava na podu, jer u krevetu nema mesta, a deca znaju šta znači kad nema.

Svaka majka nosi teret na leđima brinući o deci koju je rodila, ali teret Jelene Mijailović iz Čačka veći je od većine drugih. Ona je samohrana majka tri devojčice i jednog dečaka, a jedina njihova adresa je već godinama unazad memljiv podrum jedne zgrade u centru grada.

Ipak, ova hrabra majka nikom se nije žalila, vredno radi u nadnici od proleća do jeseni i trudi se koliko može da svojoj deci obezbedi da ne idu gladni i bosi. Od primanja koje dobijaju od Centra za socijalni rad plaća kiriju i račune.

Foto: RINA

– Nisam nikog zvala, slučajno se za moju muku čulo. Iskreno bilo me i je sramota, a sa druge strane niko nije dužan mojoj deci da pomaže, ja sam ih za sebe rodila i borim se za njih. Ali, videli su koliko se mučimo mnogi ljudi pa su eto rekli i novinarima, kako bi nam neko možda i pomogao. Sada jeste baš teško, jer do marta nema radova u nadnici, a mi od toga živimo – priča kroz suze Jelena za RINU.

Pre više od pet godina ostala je bez muža koji je umro u 33. godini i od tad se kao lavica bori sama, jedna devojčica oca nije ni upamtila, jer je imala samo dva meseca kad je on umro. U dvadesetak kvadrata podruma smestilo se mnogo tuge, ali i sreće što imaju jedni druge. Jelena kaže da su deca dobra i nemaju velike prohteve, razumeju kad mama kaže da se nema, ali majka borac se trudi da ima, da im pruži bar ono osnovno. U školi su redovni i dobri đaci, čisti, vaspitani i uredni i to je Jelenina najveća nagrada.

– Najstarija kćerka spava sa bratom u jednom krevetu, druge dve devojčice na drugom, a ja spavam na podu. Ne želim da im smetam, da se guramo, nek se deca malo raskomote. Kad jedno uči, mi ćutimo, kad je lepo vreme onda izađemo napolje – ponovo kroz plač priča ova namučena majka.

Foto: RINA

Radeći godinama u nadnici i sama Jelena je obolela, bila je u bolnici ali je na svoj lični zahtev izašla jer nije mogla decu da ostavi samu.

– Oni preko dana mogu sami, tu je i komšinica koja ih obiđe i pričuva, ali preko noći ne smem da ih ostavim. Zato sam izašla. Samo mi je cilj da ih vidim da su odrasli, da su svoji ljudi, da znam da sam ih izvela na put, sve ostalo nije važno. Boriću se i rukama i nogama da im pružim koliko mogu – kaže ona. Svi koji žele da pomognu porodici Mijailović iz Čačka, mogu to učiniti pozivom broja telefona Jelene: +381612056417.

Rivera info/ RINA

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *