LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Tradicionalna hajka na vuka, u organizaciji Lovačkog udruženja “Mileta Polić Bata” iz Ljubovije, održana je danas u planinskim delovima lovišta Bukovica gde je evidentirano prisustvo vuka. U hajci je učestvovalo oko 250 lovaca, među kojima je bilo i 5 lovkinja.

ODRŽANA 5. HAJKA NA VUKA U LJUBOVIJI

Tradicionalna hajka na vuka, u organizaciji Lovačkog udruženja “Mileta Polić Bata” iz Ljubovije, održana je danas u planinskim delovima lovišta Bukovica gde je evidentirano prisustvo vuka. U hajci je učestvovalo oko 250 lovaca, među kojima je bilo i 5 lovkinja. Lovci su u Ljuboviju došli iz lovačkih udruženja iz svih okolnih mesta, kao i iz Beograda, Novog Sada, Subotice, Šapca, Sombora, Bečeja, Bačke Topole, Obrenovca, Lazarevca, Kraljeva…

– Danas je održana 5. po redu tradicionalna hajka na vuka, koja se organizuje u našem lovištu Bukovica u opštini Ljubovija. Lovili smo predatora i samo predatora, u lovnom reviru Ravna Gora-Boškovac. To je planinski lovni revir koji je bogat sa divljači, sa crnom divljači, sa predatorom, sa vukom, a ne iznenađuje nas ni susret sa medvedom – rekao je u ime organizatora Darko Mitrović.

U toku lova na reviru Boškovac uočena je divlja svinja i medved (koji se ne love). Lov je trajao do 15 časova, a vukovi su uočeni dva puta. Oba puta su promašeni, ali je ulovljena jedna divlja mačka i pet lisica.

Po završetku hajke na vuka, za sve učesnike organizovano je druženje, uz lovački ručak, piće i muziku uživo.

Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *