LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Putujući festival dokumentarnog filma “Mladenci 2024”, filmskih stvaralaca Pantelića iz Donjih Brezovica kod Krupnja, ove godine održava se 18. put.

KRAJEM MARTA ODRŽAVA SE 18. PUTUJUĆI FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA “MLADENCI 2024”

Putujući festival dokumentarnog filma “Mladenci 2024”, filmskih stvaralaca Pantelića iz Donjih Brezovica kod Krupnja, ove godine održava se 18. put. Tradicionalno počinje na Mladence, 22. marta, ovog puta prikazivanjem dokumentarno-igranog filma “Kosidba” u Vukovom domu kulture u Loznici. Posle Loznice, projekcije će biti održane u holu bioskopa u Ljuboviji 23. marta, u velikoj sali biblioteke Pecka 24. marta, u Biblioteci “17. septembar” u Malom Zvorniku 25. marta i poslednja projekcija i zakazana je u Domu kulture “Politika” u Krupnju za 26. mart.

– Moji roditelji, Dobrivoje i Dobrila započeli su pre 18 godina veliki putujući festival dokumentarno-igranog filma “Mladenci”. Svake godine na Mladence, 22. marta, festival počinje u Vukovom domu kulture u Loznici, pa onda kreće po okolnim mestima i završava se u Krupnju. Nažalost, od pre četiri godine Dobivoje nije više sa nama, ali smo nastavili njegov put. Ove godine filmom “Kosidba” stariju publiku podsećamo kako se nekada živelo na selu, kako se narod pomagao, a mlađi imaju priliku da vide kako su radili i živeli njihovi preci – kaže Milan Pantelić koji je prošle godine dobio gran-pri Međunarodnog festivala dokumentarnog filma “Zlatna buklija” u Velikoj Plani za film “Tain”.

Pantelići duže od pola veka foto-aparatom i video kamerom beleže život, običaje, tradiciju i verovanja naroda zapadne Srbije. Do sada su snimili više od 500 dokumentarno-igranih filmova i kratkih priča, za koje su dobili više od sto nagrada u zemlji i u inostranstvu.

Sve projekcije ovogodišnjeg festivala počinju od 19 časova, a ulaz je besplatan.

Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *