LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Vlada Srbije usvojila je Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2024. godini.

VLADA SRBIJE USVOJILA UREDBU O RASPODELI PODSTICAJA U POLJOPRIVREDI

Vlada Srbije usvojila je u četvrtak Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2024. godini, kojom se raspoređuje deo budžetskih sredstava u iznosu od oko 77,5 milijardi dinara.

Uredbom je propisan obim sredstava, vrste i maksimalni iznosi po vrsti podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2024. godinu u cilju podrške nedovoljno razvijenih oblasti poljoprivredne proizvodnje i unapređenje konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava, navodi se u saopštenju Vlade, prenosi Beta.

Vlada je, na inicijativu Ministarstva za brigu o selu, usvojila i uredbe o utvrđivanju tri programa dodele bespovratnih sredstava – za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva i organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“ na teritoriji Srbije za 2024. godinu.

Kroz program kupovine seoskih kuća sa okućnicom, za koji je opredeljeno 500 miliona dinara, podstiče se ostanak i povratak mladih u sela, dok je za kupovinu minibuseva i rešavanje pitanje mobilnosti seoskog stanovništva, u ovoj godini Vlada opredelila 120 miliona dinara.

Radi „negovanja tradicionalnog način života i kulturno-istorijskog nasleđa“, podržana je i manifestacija „Miholjski susreti sela“ sa ukupno 50 miliona dinara.

Izvor: Glas Podrinja/ Beta

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *