LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Održana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Ljubovije na kojoj je formirana nova vlast. Lokalni parlament čini 27 odbornika, a nakon pravljenja nove koalicije, vladajuća većina sastavljena je od 26 odbornika koji dolaze sa četiri izborne liste.

NAPREDNJACI I SOCIJALISTI ZAJEDNO NA VLASTI U LJUBOVIJI

Novu vlast u Ljuboviji čini 26 odbornika koji dolaze sa četiri izborne liste, dok će jedan odbornik biti u opoziciji. Milan Jovanović ostaje predsednik Opštine Ljubovija.

Danas je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Ljubovije na kojoj je formirana nova vlast. Lokalni parlament čini 27 odbornika, a nakon pravljenja nove koalicije, vladajuća većina sastavljena je od 26 odbornika koji dolaze sa četiri izborne liste.

Od danas su na vlasti u Ljuboviji Srpska napredna stranka (lista Aleksandar Vučić – Ljubovija ne sme da stane) sa 12 odbornika, Socijalistička partija Srbije (lista Ivica Dačić – premijer Srbije) sa 10 odbornika, Socijaldemokratska partija Srbije (lista Goran Josipović Gigo) sa 3 odbornika i Srpska radikalna stranka sa 1 odbornikom. Stranke koje još čine lokalnu vlast i bile su u predizbornoj koaliciji sa Srpskom naprednom strankom su Srpska narodna partija (SNP), Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i Zdrava Srbija (ZS).
Lokalni parlament imaće jednog odbornika u opoziciji sa liste Zajedno za Ljuboviju.

Na dnevnom redu konstitutivne sednice bilo je 14 tačaka, a nakon potvrđivanja mandata odbornika i polaganja zakletve, na mesto novog predsednik Skupštine opštine Ljubovija izabran je Aleksandar Đukić (SNP). Za zamenika predsednika Skupštine opštine izabran je Milan Perić (SPS), a na mesto sekretara postavljen je Milorad Jovanović (SNS).

Na današnjoj sednici za predsednika Opštine izabran je Milan Jovanović (SNS), koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu. Za zamenika predsednika Opštine izabrana je Milica Stefanović (SDPS).

Za članove Opštinskog veća izabrani su Ratko Marković, Aleksandar Perić, Milorad Radosavljević, Nikola Spasojević i Miroslav Mladenović.

Rivera info

Foto: Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *