LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Objekat je bio u veoma lošem i zapuštenom stanju i stoga su građani na održanom sastanku jednoglasno doneli odluku da podnesu prijavu na javni poziv "Udružimo se", koji se sufinansira od strane Opštine Ljubovija i Helvetas Swiss Intercooperation SRB.

ZAVRŠENI RADOVI NA ZGRADI U LONJINU

Završeni su radovi investicionog održavanja zgrade u Lonjinu na groblju. Objekat je bio u veoma lošem i zapuštenom stanju i stoga su građani na održanom sastanku jednoglasno doneli odluku da podnesu prijavu na javni poziv „Udružimo se“, koji se sufinansira od strane Opštine Ljubovija i Helvetas Swiss Intercooperation SRB.

Foto: Ljubovija.info

Projekat je odobren i sufinasiran od strane Opštine Ljubovija u iznosu od 1.029.700,00 dinara sa PDV-om, dok je učešće građana iznosilo 116.025,00 dinara. Projektom je bila predviđena zamena dotrajale drvene stolarije, vrata i ugradnja PVC stolarije, ugradnja neklizajućih podnih i zidnih pločica i nabavka tri inverter klime, kako bi se obezbedilo efikasnije grejanje i hlađenje objekta, dok je obaveza građana bila demontaža dotrajale stolarije i izrada špaletni prozora i vrata.

Radove na objektu je izvodila građevinska firma „A2 Desetka“ Valjevo, koja je na javnoj nabavci izabrana za najpovoljnijeg ponuđača i posao je uradila u potpunosti u skladu sa odobrenim projektom.

Foto: Ljubovija.info

Koliko su ovakvi i slični projekti značajni za lokalnu zajednicu govori i činjenica da se nakon ovih radova nastavilo sa opremanjem objekta, gde su meštani obezbedili novu kuhinju i stalažu i okrečili unutrašnjost objekta. Načelnik Opštinske uprave Vladimir Petrović je prilikom obilaska objekta istakao da je urađeno dosta toga, ali da to nije kraj ulaganja, da se planira u narednoj godini sređivanje toaleta, opremanje sale stolovima i stolicama, krečenje spoljašnjih zidova zgrade i ujedno se zahvalio svim meštanima koji su učestvovali i dali nemerljiv doprinos u sprovođenju ovog projekta. Opština Ljubovija je takođe u postupku proširenja seoskog groblja i očekuje se da se početkom naredne godine uspešno završi i taj postupak.

Ljubovija.info

Foto: Ljubovija.info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *