LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
U sali Skupštine opštine Ljubovija organizovano je potpisivanje ugovora o dodeli subvencija po osnovu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Ljubovija za 2023. godinu.

POTPISANI UGOVORI SA POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA

U sali Skupštine opštine Ljubovija u sredu je organizovano potpisivanje ugovora o dodeli subvencija po osnovu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Ljubovija za 2023. godinu.

Poljoprivredni proizvođači su ostvarili pravo na podsticaje za subvencionisanje nabavke svih poljoprivrednih mašina i alata koji su ovim Programom definisani, kao i subvencije u okviru mera direktnih plaćanja (regres za reproduktivni materijal) i subvencije u okviru mere upravljanje rizicima (osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja).

Foto: Opština Ljubovija Zvanični Profil

Konkurs za dodelu podsticaja po Programu mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Ljubovija, od 07.11.2023. godine, objavljen je na zvaničnom sajtu opštine Ljubovija i oglasnoj tabli opštinske uprave opštine Ljubovija.

Predsednik Privremenog organa opštine Ljubovija Milan Jovanović se obratio prisutnim poljoprivrednim proizvođačima i istakao da je zahvaljujući sve većim zalaganjima opštine Ljubovija za razvoj poljoprivrede i ruralnih područja, budžet za ovu godinu bio dovoljan da pravo na podsticaje ostvare svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači. On je naglasio da će se Opština Ljubovija truditi da se takav trend nastavi, odnosno da će se svake godine sve više sredstava iz budžeta opštine izdvajati za razvoj poljoprivrede i ruralnog turizma.

Foto: Opština Ljubovija Zvanični Profil

Potrebno je istaći da je poljoprivrednim gazdinstvima ove godine od posebnog značaja bilo osiguranje koje finansira Opština Ljubovija poslednje dve godine. Velikom broju gazdinstava koja su pretrpela štetu, zahvaljujući osiguranju, ta šteta je nadoknađena, što je još jedan vid podrške razvoju poljoprivrede u Ljuboviji.

Ljubovija.info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *