LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
U prostorijama Predškolske ustanove „Poletarac“ održana je radionica na temu „Bezbednost dece u saobraćaju – kretanje pored puta i prelazak puta“. Na radionici su učestvovala deca predškolskog uzrasta i tom prilikom upoznala se sa bezbednim kretanjem od kuće do škole.

RADIONICA U VRTIĆU – BEZBEDNOST DECE U SAOBRAĆAJU

U ponedeljak, 13. novembra u prostorijama Predškolske ustanove „Poletarac“ održana je radionica na temu „Bezbednost dece u saobraćaju – kretanje pored puta i prelazak puta“. Na radionici su učestvovala deca predškolskog uzrasta i tom prilikom upoznala se sa bezbednim kretanjem od kuće do škole, načinu prelaska ulice, pravilnog kretanja sa roditeljima pored puta ili u koloni,  kretanja u noćnim i dnevnim uslovima.

Foto: Ljubovija.info

Predavanje kroz razgovor sa decom, praktične primere i vežbe, održao je pomoćnik komandira Policijske stanice u Ljuboviji Dane Pepić. Posebno treba istaći da su deca već pokazala solidno znanje o bezbednom učešću u saobraćaju, što je rezultat rada i učenja u vrtiću. I u nerednom periodu biće nastavljena predavanja u cilju edukacije dece i njihove veće bezbednosti kao učesnika u saobraćaju.

Foto: Ljubovija.info

Bezbednost dece je prioritet ne samo MUP-a, već i Vlade Srbije, koja je donela akcioni plan u pogledu zaštite bezbednosti dece. Važno je da svako dete bude bezbedno u zoni škole i generalno u saobraćaju, a veliki doprinos tome, pored stalnog učenja u obrazovnim ustanovama, treba da daju i roditelji koji će svoju dece prevoziti na bezbedan način i biti njihov lični primer.

Ljubovija.info

Foto: Ljubovija.info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *