LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Poseta šefa Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji.

ŠEF ODELJENJA ZA SARADNJU DELEGACIJE EU DANAS JE POSETIO LJUBOVIJU

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, Nikola Bertolini, posetio je danas Ljuboviju u okviru dvodnevnog obilaska zapadne Srbije i lokalnih samouprava u kojima se sprovode projekti koje podržava Evropska unija, a u cilju unapređenja kvaliteta života građana. Prvog dana posete obišao je Šabac i Ljuboviju, a sutra je u planu poseta Užicu i Kraljevu.

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU i predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović posetili su novoizgrađene objekte za socijalno stanovanje u Uzovnici, a zatim i Predškolsku ustanovu „Poletarac“.

„Počastvovani smo današnjim dolaskom Delegacije EU na čelu sa gospodinom Nikolom Bertolinijem. Mi smo kao jedna mala opština uspeli da paralelno realizujemo tri projekta u saradnji sa Evropskom unijom. Jako bitno je naglasiti da je ukupan iznos tih sredstava, koja smo kroz ta tri projekta povukli i realizovali u našoj opštini, oko 1,4 miliona dolara. To su za nas ogromna sredstva i to je jednako petini celokupnog našeg budžeta“, rekao je predsednik Jovanović.

On je pohvalio i sve svoje saradnike, radnike Opštinske uprave, koji su učestvovali u projektima i dali doprinos njihovoj realizaciji. Predsednik Jovanović uputio je veliku zahvalnost šefu Odeljenja za saradnju Delegacije EU Nikoli Bertoliniju, kao i svima iz Evropske unije na učešću u realizaciji ovih projekata i ostvarenju uspešne saradnju sa opštinom Ljubovija.

Nikola Bertolini kaže da je prvi put u Ljuboviji, ali sigurno ne i poslednji. Zahvalio se predsedniku Opštine Milanu Jovanoviću na odličnoj saradnji i rekao da očekuje njen dalji nastavak.

„Danas smo sa predsednikom Opštine Ljubovija videli dva veoma važna projekta, a to su projekti socijalnog stanovanja i rekonstrukcije vrtića. To su projekti koji ciljaju najugroženije grupe u društvu, decu i lica sa posebnim potrebama ili invaliditetom. Ovo je bila odlična prilika da vidimo i infrastrukturne projekte koje smo realizovali u prethodnom periodu i koji su namenjeni za zaštitu od poplava. Vidimo da su i oni urađeni dobro i da ste ove godine bez poplava“, kaže Nikola Bertolini prilikom obilaska vrtića u Ljuboviji.

PU „Poletarac“ dobila je sredstva na javnom pozivu za projekte lokalne infrastrukture po Programu Evropske unije za lokalni razvoj EU PRO

Foto: Ljubovija.info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *