LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Drinska regata za osobe sa invaliditetom "I mi smo na Drini".

ODRŽANA REGATA „I MI SMO NA DRINI“

Danas je održana 14. drinska regata za osobe sa invaliditetom pod nazivom „I mi smo na Drini“. Plovidba je počela u Gornjoj Trešnjici, a cilj regate bio je u etno selu „Vrhpolje“.

– Kada smo krenuli pre 14 godina cilj nam je bio da na Drini, reci sastavnici, omogućimo osobama sa invaliditetom boravak na veoma opasnoj i složenoj reci. Obezbedili smo adekvatne mere kako bi svi mogli da koriste reku Drinu. To je poruka i za ostale civilne strukture, za državu, da što je više moguće obezbedi pristup ustanovama, institucijama kako bi osobe sa invaliditetom bile ravnopravno uključene u društvo – kaže kapetan Drinske regate Zoran Vojinović.

Regata je održana pod pokroviteljstvom Opštine Ljubovija, Turističke organizacije opštine Ljubovija i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom).

– Ove godine je učestvovalo oko 60 učesnika, osoba sa i bez invaliditeta. Zahvaljujemo se i Opštini Ljubovija koja je podržala ovaj projekat, kao i svake godine, a sledeće godine će naše udruženje proslaviti 15 godina Drinske regate za osobe sa invaliditetom. Takođe, očekujemo da će biti rekordan broj učesnika, preko sto članova. Vidimo se sledeće godine na regati „I mi smo na Drini“ – rekao je Ivan Miletić, predsednik Udruženja za mlade i studente sa invaliditetom.

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *