LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Novi profesionalni kuhinjski aparati za vrtić u Ljuboviji.

VRTIĆ U LJUBOVIJI DOBIO JE NOVE KUHINJSKE APARATE

U ljubovijski vrtić stigli su novi profesionalni kuhinjski aparati koji su deo projekta „Rekonstrukcija objekta Predškolske ustanove Poletarac u Ljuboviji“. Nakon završenih građevinskih radova, kuhinja vrtića opremljena je novim profesionalnim aparatima čime će se dodatno unaprediti kvalitet pripreme hrane i čuvanja namirnica.

Kuhinja je opremljena električnim šporetom sa pećnicom, električnim kiperom, frižiderom, zamrzivačem, mašinom za pranje sudova, mašinom za ljuštenje krompira, mikserom i 8 kolica za serviranje hrane. Vrednost svih aparata je 2.241.980,00 dinara bez PDV-a.

U planu je i izmena jelovnika, a u fokusu izrade novog menija za decu biće zdrava hrana. Ovim će vrtić aktivno učestvovati u promovisanju i negovanju zdravih navika u procesu ishrane dece, jer pravilna i uravnotežena ishrana spada u najvažnije pozitivne činioce zdravlja.

PU „Poletarac“ dobila je sredstva na javnom pozivu za projekte lokalne infrastrukture po Programu Evropske unije za lokalni razvoj EU PRO Plus. Ukupna vrednost druge faze projekta rekonstrukcije vrtića je 199.350 evra, od čega je učešće Opštine Ljubovija 30.102 evra, dok EU PRO Plus finansira sa 169.248 evra.

Foto: Ljubovija.info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *