LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić rekao je da ga veoma raduje namera fabrike “Bauwin decor” iz Brasine da zakupi poslovni prostor u industrijskoj zoni u Donjem Naselju radi proširenja proizvodnje i poslovanja, jer kako je naveo, jača privredna aktivnost ovog preduzeća znači i otvaranje novih radnih mesta.

USKORO NOVA RADNA MESTA U MALOM ZVORNIKU

Fabrika PVC stolarije “Bauwin decor” planira da otvori pogon u Donjem Naselju.

Predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić rekao je da ga veoma raduje namera fabrike “Bauwin decor” iz Brasine da zakupi poslovni prostor u industrijskoj zoni u Donjem Naselju radi proširenja proizvodnje i poslovanja, jer kako je naveo, jača privredna aktivnost ovog preduzeća znači i otvaranje novih radnih mesta.

Navodeći da je u pitanju poslovni prostor koji je trebalo da koristi investitor iz Egipta, a sa kojim je opština nedavno raskinula ugovor o zakupu, on je ispričao da je ideja fabrike iz Brasine da na tom mestu, osim PVC stolarije, proizvodi i drvenu stolariju i da bi firma u startu mogla da zaposli 20 ili 30 radnika.

Povodom inicijative fabrike da zakupi navedeni poslovni prostor, protekle sedmice u kabinetu predsednika opštine Mali Zvornik održan je sastanak rukovodstva lokalne samouprave i predstavnika fabrike, na kojem je razgovarano o uslovima iznajmljivanja navedenog prostora.

Foto: Opština Mali Zvornik

Sastanku je prisustvovao i vlasnik preduzeća “Bauwin decor” Mustafa Javuz, koji je vlasnik i kompanije “Yavuz” i koja u Bosni i Hercegovini zapošljava oko 600 radnika.

Jevtić je zahvalio firmi “Yavuz” što je izabrala opštinu Mali Zvornik za rad fabrike “Bauwin decor” i istakao da će lokalna samouprava nastaviti da poboljšava uslove za rad male privrede, koji će pogodovati postojećim privatnim firmama i privući nove investitore.

Pogon PVC stolarije “Bauwin decor” u Brasini uspešno posluje od 2018. godine. Otvoren je uz podršku Opštine Mali Zvornik i trenutno zapošljava oko 40 radnika.

Izvor: Opština Mali Zvornik

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *