LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
"Dan sećanja" kojim je ove godine obeleženo 25 godina od herojske pogibije Pilota Milenka Pavlovića, održan je ovog vikenda u Opštini Osečina.

DAN SEĆANJA NA PILOTA MILENKA PAVLOVIĆA: DA ŽIVI IME HEROJA

„Dan sećanja“ kojim je ove godine obeleženo 25 godina od herojske pogibije Pilota Milenka Pavlovića, održan je ovog vikenda u Opštini Osečina.

Foto: Rivera info

U subotu, 11. maja, u bioskopskoj sali Narodne biblioteke Osečina, organizovana je svečana akademija u čast slavnog junaka. Prisutnima su se obratili predsednik Opštine Osečina, Nikola Tomić i pomoćnik ministra za politiku odbrane general Predrag Bandić. Akademiji su prisustvovali i pukovnik Dragan Jovanović kao i pukovnik Šerbedzija, zamenik komandanta 204. vbr.

Foto: Rivera info

U kulturno umetničkom programu nastupila su talentovana deca iz Osečine-Jefimija Kostić, Đorđe Vasiljević, Dario Muratović i Andrija Mladenović. Deo programa činio je i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ koji je zadivio publiku.

Foto: Rivera info

Program je nastavljen i u nedelju 12. maja u rodnom selu Pilota, Gornjem Crniljevu.

Nakon molitve, vence su položili porodica Pavlović, porodica Stefanović, Ministarstvo odbrane, 204. vazduhoplovna brigada, Opština Osečina, Grad Valjevo, Policijska stanica Osečina, Udruženje boraca, Lovačko udruženje „Milenko Pavlović Pilot“, i drugi.

Foto: Rivera info

Ispred Ministarstva odbrane obratio se pomoćnik ministra za ljudske resurse, general Siniša Radović kao i predsednik opštine Osečina. Memorijalnom skupu prisustvovao je i general potpukovnik Duško Žarković, komandant RV i PVO, pukovnik Šerbedzija, zamenik komandanta 204. vazduhoplovne brigade i pukovnik Saša Stojiljković, komandant garnizona Valjevo.

U nastavku programa Đorđe Vasiljević, učenik 5. razreda recitovao je pesmu „Pilot heroj“ zavičajnog pesnika Zorana Ninića, dok se Anastasija Stanković predstavila sa rep pesmom „Pilot Milenko Pavlović“.

Klub pisaca „Vukovo pero“ iz Loznice na osnovu tradicionalnog konkursa pisanja rodoljubivih pesama posvećenih heroju Pavloviću, u Gornjem Crniljevu predstavio je nagrađene pesme. Prvo mesto osvojila je Zorka Čordašević iz Bijeljine, drugo mesto osvojio je Milan Milanović iz Beograda, i treće mesto za Svetlanu Civrić Vučićević iz Beograda.

Na kraju programa dodeljene su i nagrade za trkače Memorijalne trke, za prva tri mesta u kategoriji žena i kategoriji muškaraca.

Prva tri mesta u kategoriji muškaraca dodeljena su 72. brigadi za specijalne operacije: i to prvo mesto Vulić Miodragu, drugo mesto Andrić Mitru i treće mesto Đurić Stefanu.

Od dama prvo mesto je osvojila potporučnik Nataša Popović iz 126. br. VOJIN; drugo mesto Jovana Mandić kao civil i treće mesto vodnik Maja Nikolić iz 204. vbr.

Podgovina će nastaviti da neguje sećanje na slavnog heroja i ovu tradiciju prenositi i na mlađe naraštaje kako bi srce heroja zauvek živelo.

Rivera info

Foto: Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *