LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Danas je u opštini Osečina održana druga vanredna sednica Skupštine Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Eko-Tamnava“ doo Ub. Na sednici su prisustvovali svi članovi Skupštine iz 11 lokalnih samouprava potpisnica Sporazuma o formiranju regionalnog centra.

U OSEČINI ODRŽANA DRUGA VANREDNA SEDNICA SKUPŠTINE REC „EKO-TAMNAVA“ DOO UB

Danas je u opštini Osečina održana druga vanredna sednica Skupštine Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Eko-Tamnava“ doo Ub. Na sednici su prisustvovali svi članovi Skupštine iz 11 lokalnih samouprava potpisnica Sporazuma o formiranju regionalnog centra. Sednici je prisustvovao i načelnik Kolubarskog okruga Viktor Mićić.

Foto: Rivera info

Usvojeni su zapisnici sa prethodnih sednica a prezentovana je i preliminarna analiza troškova poslovanja REC „Eko-Tamnava“. Takođe, data je informacija o realizaciji projekta i realizaciji javnih nabavki.

Po rečima direktora Eko-Tamnave, Zorana Petrovića, izgradnja regionalne deponije dobro napreduje. U toku su radovi na telu deponije i postavljanju folija sa savremenim senzorima koji se u slučaju oštećenja postupkom elektrolize obnavljaju i sprečavaju zagađenje zemljišta i podzemnih voda. Usvojen je Akcioni plan za upravljanje životnom sredinom i društveno ekonomskim pitanjima kao i Odluka za uspostavljanje procedure za žalbeni mehanizam.

Foto: Rivera info

Radovi na izgradnji Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Eko Tamnava“ u selu Kalenić u opštini Ub su započeti u oktobru 2023. godine i trenutno je najveći zeleni projekat koji se realizuje u Srbiji.

Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *