LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Ljubovijski srednjoškolci imali su priliku da čuju prezentaciju o mogućnostima besplatnog školovanja u Rusiji. Gost Srednje škole “Vuk Karadžić” u Ljuboviji bio je predstavnik Ruskog Doma Vojislav Milić. Posebnu pažnju privukla je mogućnost odlaska učenika tokom letnjeg raspusta na usavršavanje znanja, na jednom od 500 ponuđenih univerziteta.

PRILIKA ZA NASTAVAK ŠKOLOVANJA U RUSIJI

Ljubovijski srednjoškolci imali su priliku da čuju prezentaciju o mogućnostima besplatnog školovanja u Rusiji. Gost Srednje škole “Vuk Karadžić” u Ljuboviji bio je predstavnik Ruskog Doma Vojislav Milić. Posebnu pažnju privukla je mogućnost odlaska učenika tokom letnjeg raspusta na usavršavanje znanja, na jednom od 500 ponuđenih univerziteta.

Foto: Rivera info

Nada Beatović, direktorka SŠ “Vuk Karadžić” izrazila je zadovoljstvo današnjom posetom predstavnika Ruskog doma školi u Ljuboviji. Ovo je jedan u nizu promotivnih događaja koji će srednja škola organizovati u narednom periodu u cilju predstavljanja visoko-obrazovnih ustanova kako bi srednjoškolci prepoznali svoja interesovanja za nastavak daljeg obrazovanja.

– Drago mi je što smo danas imali priliku da u našoj školi ugostimo predstavnika Ruskog doma i što je našoj deci ponuđena mogućnost besplatnog studiranja u Rusiji. Mi kao škola podržavamo svaki vid obrazovnog usavršavanja. Letnja škola je nešto novo za učenike i pruža velike mogućnosti za učenje stranih jezika, istorije, geografije i opšte kulture. Putovanja obogaćuju svakog čoveka – izjavila je Nada Beatović.

Foto: Rivera info

Besplatne stipendije Vlade Ruske Federacije za srednjoškolce i studente iz Srbije obuhvataju: besplatno školovanje (zagarantovano mesto na budžetu – bez obzira na uspeh), zagarantovano mesto u studentskom domu (plaća se oko 10 evra mesečno) i malu, ali zagarantovanu novčanu stipendiju (bez obzira na uspeh).

Rivera info

Foto: Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *