LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj “biznis”.

IMA 17 GODINA I LJUBAV PREMA KONJIMA PRETOČILA JE U ODLIČNU BIZNIS IDEJU

Sedamnaestogodišnja tinejdžerka snovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je kaže ostvariti san.

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj “biznis”. Prvo je na porodičnom imanju osnovala jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

– Dolaze da jašu i deca i odrasli, a to je najviše vikendom. Počinjemo u krugu sa osnovnim nivoom, dok naviknu na konja, a kada savladaju galop i nauče da upravljaju konjem, prelazimo na terensko jahanje. Ono što prvo kažem početnicima, jeste da se opuste, jer konji osećaju sva naša raspoloženja i od toga zavisi kako će prihvatiti čoveka. Nervoza i neraspoloženje takođe utiču na konje, zato treba biti smiren i konj će onda ispunjavati komande – rekla je za RINU Ema Božanić.

Foto: RINA

Nije uvek lako organizovati radni dan sa obavezama u školi i oko konja, ali ljubav prema konjičkom sportu i svemu što on podrazumeva je jača. Sedamnaestogodišnja ljubiteljka konja priznaje da tokom časa često misli na svoje ljubimce.

– Zeka je temperamentan i uvek spreman za galop, dok je Ciga malo lenj, on je za one koji vole sporije jahanje i mirniju šetnju prirodom. Oni, kao i mi imaju svoju narav. Bitan je taj prvi kontakt sa konjem, od toga posle sve zavisi. Ovaj moj kutak zamislila sam tako da u njega mogu doći svi koji vole konje, da provedu vreme sa njima – dodaje Ema.

Foto: RINA

Ona sve svoje slobodno vreme posvećuje njima, a na imanje odlazi svakoga dana, da ih nahrani i izvede napolje. Ova devojka najbolji je dokaz da ukoliko postoje volja i ideja, za samostalni biznis nikad nije rano. Ipak, kako dodaje, potrebno je i mnogo truda da bi se uspelo u svojim namerama, a Ema krupnim koracima ide ka svom cilju.

Rivera info/ RINA

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *