LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.

BOJANKA PAŽLJIVKO U PU „LANE“ OSEČINA:„ĆAO, DRUGARI, BUDITE MI PAŽLJIVI I BEZBEDNI U SAOBRAĆAJU“

U saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Osečina, predškolcima Predškolske ustanove „Lane“ podelio je bojanku „Pažljivko“. Prilikom podele članovi Saveta su razgovarali sa decom šta je to što treba da znaju o ispravnom i bezbednom ponašanju u saobraćaju.

Foto: Rivera info

Agencija za bezbednost saobraćaja prepoznaje decu kao posebno ugroženu kategoriju učesnika u saobraćaju, pre svega zbog njihovih ograničenih fizičkih, psihičkih i kognitivnih sposobnosti. Istraživanja pokazuju da svake dvadeset tri sekunde pogine jedna osoba u saobraćaju, a na svaka tri minuta na putevima širom sveta jedno dete izgubi život. Neuporedivo veći broj njih zadobije lakše ili teže povrede i kao takve često ih trajno onesposobe za kasniji život.

Foto: Rivera info

Kroz sve međunarodne i evropske strateške dokumente provlači se isti globalni cilj, a to je da se smanji broj poginulih i teško povređenih lica za 50% do 2030. godine, što je i opšti cilj Strategije bezbednosti saobraćaja Republike Srbije za period od 2023-2030. godine.

Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *