LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.

USKORO POČETAK ASFALTIRANJA „PUTA ŠLJIVOVICE“ U GORNJEM CRNILJEVU

Lepa vest zatekla je meštane iz Jankovića, Milovanovića, Ikonića, Jovića… iz sela Gornje Crniljevo. Opština Osečina je preko Javnog poziva kod Ministra bez portfelja zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj, gospodina Edina Đerleka, konkurisala projektom „Sanacija i rekonstrukcija lokalnog puta Remina vikendica-Ikonića groblje“ u selu Gornje Crniljevo, u ukupnoj dužini od 1,6 km.

Kabinet ministra Đerleka opredelio je sredstva u iznosu od 17.771.820,00 din, što je 80% vrednosti projekta, dok opština Osečina učestvuje sa ostalih 20% i porezom na ukupnu vrednost radova.

Navedeni putni pravac je Planom razvoja opštine Osečina definisan kao „Put šljivovice“ i kreće upravo iz sela u kom Osečina ima najviše stabala šljive na svojoj teritoriji. Prema podacima iz poljoprivredne službe, samo u Gornjem Crniljevu pod šljivom se nalazi oko 350 ha poljoprivrednog zemljišta.

Osim po izvrsnoj šljivi koja radja i u najnepovoljnijim vremenskim uslovima, selo Gornje Crniljevo je poznato i po heroju Pilotu Milenku Pavloviću ali i po mineralnoj vodi, odnosno kako je meštani Crniljeva zovu -„kisela voda“.

Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *