LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.

OSEČINI SREDSTVA OD MDULS-a ZA DVA PROJEKTA: NASTAVAK REKONSTRUKCIJE OVC „BRAĆA NEDIĆ“ I USPOSTAVLJANJE JUM-a

Opštini Osečina su preko Javnog poziva za raspodelu sredstava JLS, od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu odobrena sredstva u iznosu od 35.999.068,90 din za realizaciju II faze projekta rekonstrukcije objekta srednje škole OVC „Braća Nedić“ Osečina. Drugom fazom planirana je dogradnja škole kao i parterno uređenje dvorišta. U prethodnoj godini takođe sredstvima MDULS-a završena je kompletna rekonstrukcija objekta.

Obrazovno – vaspitni centar „Braća Nedić“ u Osečini je državna, obrazovna institucija koja u svom sastavu ima i osnovnu i srednju školu. Od 1. septembra školske 2019/2020.godine nekadašnja Osnovna škola „Braća Nedić“ menja naziv i postaje Obrazovno-vaspitni centar „Braća Nedić“ čime Osečina dobija samostalnu srednju školu. Škola nosi naziv po junacima iz Prvog srpskog ustanka, braći Gligoriju i Dimitriju Nediću, koji su poginuli 16. aprila 1804. godine u boju na Čokešini.

Drugim projektom-Uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta, Osečini su opredeljena sredstva u iznosu od 6.592.500,00 din. Sredstva su namenjena za formiranje i opremanje JUM-a i za nabavku neophodnih tehničkih sredstava. Cilj ovog projekta je pojednostavljenje postupaka i procedura kao i bolje funkcionisanje uprave kao servisa građana.

Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *